Caribische kip met een tropische cocktail

caribische-kip-en-tropische-cocktail

Dit recept is geïnspireerd op de Caribische keuken. De volgende ingrediënten heb ik o.a. gebruikt om de kip een ‘Caribische smaak’ te geven: limoensap, rietsuiker, cayennepeper, kruidnagels, gember, gedroogde tijmblaadjes. De kip smaakt fris en kruidig door de bijzondere samenstelling van de ingrediënten.

Combineer de kip met een tropische cocktail, ik heb gekozen voor Martini, partjes limoen, op het glas een randje rietsuiker en natuurlijk ijsblokjes. Deze fris zoete cocktail smaakt perfect bij de Caribische kip.

De Caribische kip

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 50 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipkarbonades
  • limoensap van 1 limoen
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1/2 afgestreken theelepel cayennepeper uit een busje
  • 3 fijngemalen kruidnagels
  • een fijngemalen stukje gember, ongeveer 4 bij 2 cm
  • 2 gedroogde tijmblaadjes
  • zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer de kipkarbonades in met de zonnebloemolie, rietsuiker, cayennepeper, fijngemalen kruidnagels, fijngemalen gember, zout en zwarte peper uit de molen.
  • Doe de kipkarbonades in een ovenschaal en giet het limoensap eroverheen.
  • Doe de tijmblaadjes tussen de kipkarbonades.
  • Doe de kipkarbonades in de ovenschaal in de oven en laat het geheel afbakken voor ongeveer 40 minuten, hangt een beetje van je eigen oven af. Check het tussendoor en het is klaar wanneer het bruin gebakken van buiten is en van binnen is het gaar als je een satéprikker door de kip prikt en deze komt er dan makkelijk en schoon uit.

Tropische Martini cocktail

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 10 minuten

Ingrediënten

  • 400 ml Martini
  • 6 ijsblokjes
  • 5 partjes limoen
  • 1 eetlepel rietsuiker

Bereidingswijze

  • Kies 2 mooie glazen uit.
  • Doe in een plat bord de rietsuiker en maak de glasrand vochtig met een partje limoen, doop het voorzichtig in het rietsuiker. Nu heb je een mooi suikerrandje gemaakt. Doe dit ook met het volgende glas.
  • Schenk de  Martini in de glazen en doe de ijsblokjes erbij.
  • Maak in 1 limoentje een sneed en ‘hang’ dit in het glas en doe 1 partje limoen in het glas (zie foto). Maak ook zo het volgende glas klaar.
  • En genieten maar, proost!

Benieuwd naar nog meer kiprecepten? http://goodfoodmix.nl/surinaamse-hete-kip/, http://goodfoodmix.nl/kippenbouten-in-zoete-ketjap/, http://goodfoodmix.nl/kipkarbonades/, http://goodfoodmix.nl/kip-kikkererwten-masala/, http://goodfoodmix.nl/kip-teriyaki/.

Laat gerust een reactie achter van wat je ervan vindt en tot gauw weer!

Veel kookplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*