Coquilles en gebakken zalm

Zalm en coquiles

Vers gebakken Coquilles en vers gebakken zalm op de huid: op de visafdeling op de Haagse markt vind je altijd de meest verse en de beste producten. Hier heb ik coquilles en een mooi stuk zalm gekocht.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten coquilles

  • 3 ons coquilles
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 30 gram roomboter
  • 1 theelepel Amsterdamse uitjes
  • 3 plakjes gebakken bacon
  • 1 citroen
  • Kleine plukjes dille

Ingrediënten zalm

  • 1 groot stuk zalm van 500 gram
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 50 gram roomboter
  • Een klein bosje dille
  • 1 citroen
  • snufje zeezout
  • zwarte peper uit de molen naar smaak

Bereidingswijze coquilles

De coquilles heb ik in zonnebloemolie en roomboter om en om gebakken, elke kant 3 minuten. De coquilles waren zo vers en smaakvol. Zelfs zout toevoegen was overbodig. Een beetje paprikapoeder en dille eroverheen was goed genoeg. Geserveerd met Amsterdamse uitjes, een klein beetje gebakken bacon voor wat afwisseling in de smaak, en een citroentje erbij.

Bereidingswijze zalm

De zalm heb ik in 7 minuten op de huid krokant gebakken in zonnebloemolie en een klein blokje roomboter (gebruik een koekenpan met anti aanbaklaag). En even omgekeerd, en verder gebakken. Als garnering heb ik er dille en een citroentje bij geserveerd. Op de krokante huid strooi ik nog een snufje zeezout en zwarte peper uit de molen.

Wat is jouw favoriete coquilles- en/of zalmgerecht?

Gebakken zalm op huid

2 Replies to “Coquilles en gebakken zalm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*