Gefrituurde dim sum met zoete aardappel

Dim sum

Dim sum, dat zijn gefrituurde of gestoomde Chinese hapjes. Het betekent letterlijk ‘raakt je hart’. Ik heb gekozen om de gevulde hapjes te frituren. Ik zag op 24Kitchen de hapjes voorbij komen en toen wilde ik het ook een keertje proberen, door uiteraard mijn eigen twist eraan te geven….

Ik vind zelf dat het redelijk goed gelukt is, een volgende keer ga ik voor de gestoomde variant en maak ik het deeg zelf. Nu heb ik gekozen voor loempiavellen om de vulling erin te doen. Daarom staat het recept naast de ‘Aziatische keuken’ en ‘Party Food’ ook in ‘Foodproducts’.

Heb jij weleens dim sum gegeten? En heb je dat zelf klaargemaakt of kant-en-klaar gekocht?

Zie na het recept de fotocollage.

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 60 minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten van 500 gram
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 bouillonblokje
  • 8 loempiavellen
  • 200 gram taugé
  • 100 gram fijngesneden lente-ui (1 bosje)
  • 1 fijngemalen pepertje (bijvoorbeeld Madam Jeanette of een mildere verse peper)
  • 1 zeer fijngesneden zoete aardappel (gebruik een aardappelschiller)
  • frituurpan met frituurvet
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 250 graden en doe de kippenpoten in een ovenschaal en marineer de kippenpoten met de hoisinsaus, ketjap en fijngemalen bouillonblokje. Doe de kippenpoten voor 50 minuten in de oven (keer de kippenpoten tussendoor).
  • Leg de loempiavellen op een bord en snijd ze in vier vierkanten.
  • Snijd ondertussen de zoete aardappel (zonder schil) in fijne lange stukken.
  • Wanneer de kip klaar is, snijd het dan in fijne stukjes en doe dit samen met de gewassen en uitgelekte taugé met de fijngesneden lente-ui (ook gewassen en uitgelekt) in een ruime schaal.
  • Voeg in de schaal ook de saus toe die is vrijgekomen na het bakken van de kip in de oven. Voeg ook het fijngemalen pepertje toe. En dan het geheel goed door elkaar husselen.
  • Leg in elk loempiavelletje een theelepel van de vulling. Maak er een mooi ‘zakje’ van. Bijvoorbeeld door de punten naar elkaar toe te vouwen en dan de punten naar voren te duwen. Gebruik een losgeklopt ei om de punten te laten plakken aan elkaar.
  • Verwarm de frituurpan op 180 graden en bak de dim sums in 4 minuten goudbruin.
  • Bak in de frituurpan ook de zoete aardappel plakken in ongeveer 1.5 minuut af.

loempiavellen

loempiavellen klein

vulling dim sum

dim sum

zoete aardappel

dim sum gefrituurd

dim sum gefrituurd

dim sum 2

Ga jij dit recept ook een keer proberen en wat voor vulling voor de dim sum zou jij gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*