Op 2 manieren gamba’s: tomatensalsa en knoflook, een party food tip!!

gamba's tomatensalsaGamba’s mijn ultieme party food. Met gamba’s kan je verschillende vernieuwende recepten te voorschijn toveren 😉

In ieder geval zal het nooit vervelen. Hierbij mijn twee nieuwste gamba’s recepten: gamba’s in tomatensalsa en gamba’s in knoflook.

Foto 1: gamba’s in tomatensalsa.

 

 

Foto 2: gamba’s in knoflook.gamba's knoflook

Nog een soortgelijk recept:

Tijgergarnalen met chorizo.

Het recept voor 6 personen van de gamba’s in tomatensalsa

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten gamba’s in tomatensalsa

  • 800 gram tijgergamba’s
  • 1 citroen
  • 3 tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 Maggi bouillonblokjes
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Spoel de gamba’s in koud water af.
  • Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwarm in een grote wok de zonnebloemolie.
  • Doe de gamba’s in de pan.
  • Voeg de bouillonblokjes en zwarte peper naar smaak toe.
  • Voeg de knoflook en tomaten toe.
  • Roer het geheel om.
  • Bak in 25 minuten gaar.
  • Als laatste: blus de gamba’s af met het citroensap.

Het recept voor 6 personen van de gamba’s in knoflook

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten gamba’s in knoflook

  • 800 gram tijgergamba’s
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 100 gram haricots verts
  • zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 blokje roomboter van 30 gram

Bereidingswijze

  • Spoel de gamba’s in koud water af.
  • Verwarm in een grote wok de zonnebloemolie.
  • Doe de gamba’s in de pan.
  • Voeg de fijngemalen knoflook en paprikapoeder toe.
  • Roer het geheel om.
  • Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
  • Bak het geheel af in 25 minuten.
  • Snijd ondertussen de uiteinden van de haricots verts eraf en bak in de boter beetgaar in twee minuten.

Serveer zoals op de foto’s. Klaar voor de party?? Wat is jouw ultieme party food?

Veel kookplezier en tot gauw weer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*