Gebakken spekjes in ketjap

Spekjes simpel

Dit gerecht is een makkelijk, maar heerlijk gerecht. Ik wil laten zien dat je een super lekker Surinaams gerecht kan klaarmaken binnen een paar stappen. Dit is een favoriet recept van mij en van heel veel mensen voor wie ik dit gerecht heb klaargemaakt.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur en voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten

  • half zakje red roast kruiden mix (te koop bij Toko’s)
  • 1 eetlepel kipkruiden mix (past goed bij allerlei vleessoorten)
  • 1 eetlepel zoute ketjap
  • 2 eetlepels honing
  • 500 gram speklapjes
  • 1 komkommer
  • 1 theelepel azijn
  • snufje zout
  • 400 gram rijst (rijst voor 2 personen)

Bereidingswijze

  • Zet het rijst op volgens gebruiksaanwijzing van het pakje rijst.
  • Snijd de speklapjes in blokjes en doe deze in een kom.
  • Meng alle ingrediënten erdoorheen.
  • Bak in een wok zonder extra vetten (bijvoorbeeld zonder zonnebloemolie/boter), de spekjes goudbruin, de spekjes tussentijds flink blijven omroeren.
  • Was de komkommer en snijd het in reepjes. Doe er een scheutje azijn doorheen met een snufje zout.

Wat vind je van dit gerecht?

Spekjes2

Reacties zijn gesloten.