Gebakken zalm met ketjap-citroendressing

Zalm ketjap

Heerlijke gebakken zalm met ketjap-citroendressing en ijsbergsla met gerookte zalmsnippers. De zoutige smaak van de zoute ketjap wordt wat gebroken door de zure smaak van het citroensap. Hierdoor krijgt de dressing een frisse bite samen met de ijsbergsla, dit past perfect bij de zalm en de zalmsnippers.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 zalmmoten
  • 1 theelepel zoute ketjap
  • een snufje zeezout
  • 1 citroen
  • een beetje paprikapoeder en peper uit de molen
  • zalmsnippers 200 gram
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Doe de zonnebloemolie in de pan met anti aanbaklaag.
  • Laat het heet worden, doe de zalmmoten erin, bestrooi het met zout, paprikapoeder en peper aan weerszijden.
  • Bak het geheel om en om in een paar minuten.
  • Giet de ketjap eroverheen.
  • Dek af met folie, giet tenslotte het citroensap van de uitgeperste citroen over het geheel.
  • Leg op een bord de ijsbergsla met zalmsnippers en leg daarop de gebakken zalm, giet tenslotte royaal de dressing over het geheel.

Wat is jouw favoriete manier om zalm klaar te maken?

Reacties zijn gesloten.