De lekkerste home made gehaktballetjes en nog meer fingerfood

fingerfood

De lekkerste gehaktballetje in tomatensaus die ik ooit gegeten heb. Klaargemaakt door mijn man. Bedankt Benjamin voor het klaarmaken hiervan!! Ik heb de balletjes gecombineerd met andere fingerfood zoals allemaal soorten hammen en een Italiaanse salami. En lekker makkelijk 2 gezonde slaatjes van de supermarkt. Niets ergs aan, iets zelfgemaakt zoals de gehaktballetjes en iets helemaal kant-en-klaar zoals de hammen, worst en slaatjes.

Het recept voor 6 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 40 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram gehakt (soort naar keuze)
  • 500 gram tomatensaus
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peterselie
  • Basilicum
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 4 Bouillonblokjes
  • Gedroogde Italiaanse kruidenmix
  • Bakboter
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Gehaktballetjes maken

  • Doe het gehakt in een grote schaal.
  • Snipper de ui en 2 teentjes knoflook heel fijn en doe dit bij het gehakt.
  • Meng het gehakt met de ui en knoflook.
  • Snij een handje vol peterselie en een handje vol basilicum fijn en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Meng het gehakt weer.
  • Voeg vervolgens de gedroogde Italiaanse kruidenmix, 2 bouillonblokjes, zout en zwarte peper toe aan het gehakt.
  • Meng nu alles zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn door het gehakt.
  • Maak balletjes ter grootte van een golfbal.

Gehaktballetje bakken

  • Zet een koekenpan op het middelhoog vuur.
  • Doe de bakboter in de pan.
  • Zodra de boter goudbruin is geworden kunnen de balletjes in de pan.
  • Bak de balletjes om en om totdat deze mooi bruin zijn.

De pastasaus

  • Gebruik hiervoor een grote wokpan.
  • Doe de tomatensaus, gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree in de pan en laat dit inkoken.
  • Voeg 1 eetlepel suiker toe om het zurige van de tomaten uit de saus te halen.
  • Voeg vervolgens 2 bouillonblokjes, een handje basilicum blaadjes, de stengels van de basilicum, gedroogde Italiaanse kruidenmix toe aan de saus.
  • Roer het geheel door en laat dit op een zacht vuur inkoken voor ongeveer 10 minuten.
  • Doe hierna de balletjes in de saus en laat dit geheel op een zacht vuur door sudderen voor ongeveer 10 minuten.

gehaktballetjes

gehaktballen

 

De hammen en slaatjes

Kies welke hammen, worstjes en slaatjes je wilt voor erbij, ik heb gekozen voor

  • Italiaanse salami Excellent Albert Heijn
  • Prosciutto (ham)
  • Jamon Iberico (ham)
  • mozzarella slaatje
  • Mexicaans mais slaatje

Jamon Iberico:

Jamon Iberico

“Tip: kijk bij het tapas gedeelte van de Albert Heijn voor allerlei soorten Excellent worsten.”

Wat vind je van de gehaktballetjes? En wat is jouw favoriete fingerfood?

Veel kookplezier weer!! Groetjes Roshni

One Reply to “De lekkerste home made gehaktballetjes en nog meer fingerfood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*