Paaseieren anders: gevulde eieren met masala en mayonaise

Aankomend weekend is het Pasen, heel veel mensen zullen groots uitpakken met eten en drinken. Van paasontbijt tot uitgebreid diner of gourmetten met de hele familie. Ik heb nog een idee voor jou voor jouw paasmenu, namelijk gevulde paaseieren anders: gevulde eieren met een mengsel van masala en mayonaise. Dit is een zeer verrassende en erg lekkere vulling voor de gekookte eieren. Dit recept is echt ongelooflijk lekker en zo verras je met dit vernieuwende gevulde eieren recept ook je gasten met Pasen. De combinatie van masala en mayonaise, is een mooi voorbeeld van East meets West!

Weetjes over masala:

Masala: dit is een mengsel van geroosterde kruiden en specerijen afkomstig uit India en door de contractarbeiders uit India naar o.a. Suriname meegenomen (mijn roots). Iedere streek uit India heeft verschillende masala samenstellingen. Doordat de masala geroosterd is wordt het ook wel ‘garam masala’ genoemd, garam betekent: warm. Hiermee wordt dus aangeduid dat de masala geroosterd is voordat het gebruikt kan worden bij het koken. In Nederland zijn er verschillende masala varianten te koop: van mild tot een sterkere smaak, bijvoorbeeld ‘doksa masala’, speciaal voor een authentiek Hindoestaans eendenvlees recept. Je kunt natuurlijk ook zelf masala maken, dat deden mijn moeder en oma vroeger. Maar de Surinaamse masala uit de Toko, zelfs supermarkt, bijvoorbeeld van Nandan is uitstekend van smaak!

Gevulde eieren met masala en mayonaise

Het recept voor 5 personen; als je het als een hapje rekent en 1 hele ei per persoon rekent

Tijdsduur met voorbereidingen 20 minuten

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 2 eetlepels masala
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • ongeveer 500 ml water

Bereidingswijze

  • Vul in een kookpan het water en kook het water.
  • Als het water kookt, doe dan de eieren erbij en kook in 8 minuten de eieren.
  • Spoel de eieren met koud water en pel de eieren en doe de eieren in een kom.
  • Verwarm een wok op middelhoog vuur en doe de zonnebloemolie erbij en laat warm worden.
  • Doe de masala erbij en bak het in 5 minuten op een laag vuurtje, anders verbrandt de masala.
  • Doe het vuur uit en giet de masala in een grote kom.
  • Doe de mayonaise erbij en roer het geheel met een vork tot een gladde massa.
  • Snijd de eieren op een snijplank met een scherp mes door de helft.
  • Schep het eigeel met een theelepeltje uit het eiwit en doe het eigeel in de kom met het mengsel van masala en mayonaise. Prak het eigeel door het mengsel en roer het tot een gladde massa. Meng het zout en zwarte peper door het mengsel.
  • Leg de halve eieren op een bord (en zoals ik ook nog op amuse lepeltjes) en doe het mengsel in een spuitzak en vul de eieren. Heb je geen spuitzak, vul de eieren dan met een lepeltje.
  • En je hebt heerlijke gevulde eieren, tijd om te smullen.

Wat vind je van dit recept? Wat ga jij met Pasen eten?

Nog een paar heerlijke masala recepten: http://goodfoodmix.nl/gambas-in-masala-en-coconut-cream/ en http://goodfoodmix.nl/kip-kikkererwten-masala/ en http://goodfoodmix.nl/krabscharen-masala/

Veel kookplezier en tot gauw weer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*