Guacamole uit de Mexicaanse keuken met een twist

Guacamole is een dipsaus uit de Mexicaanse keuken. Er zijn al zoveel recepten van deze fris, pittige saus te vinden. Ik heb mijn eigen draai aan dit recept gegeven door het samen te voegen met iets anders dan bijvoorbeeld alleen nacho’s of tortilla’s. Mijn guacamole smaakt erg fris en ik heb het met iets kruidigs en zeer pittigs gecombineerd. Misschien een vreemde combinatie, maar het past echt perfect bij elkaar.

Ik gebruik de dipsaus bij deze pittige knoflook speklapjes. Het frisse van de guacamole smaakt perfect met de pittige speklapjes. Ik smeer tijdens het eten elke keer een beetje guacamole op een stukje speklap en dan smullen maar! Natuurlijk kun je er ook nog nacho chips bij serveren.

Guacamole

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • sap van halve limoen
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 jalapeno peper
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 theelepel gedroogde koriander
  • Zout en peper uit de molen naar smaak

Bereidingswijze

  • Snijd de avocado’s in repen. Tip: ik snijd het met het schil erop gelaten, eerst rondom, zodat je twee halve delen krijgt. Dan haal ik voorzichtig de pit eruit. En dan met schil erop snijd ik het in repen. Daarna kan je de schil van de repen er makkelijk afhalen.
  • Snijd de Spaanse peper, jalapeno peper, tomaat en knoflook in stukjes.
  • Snijd de limoen doormidden en pers de limoen uit.
  • Doe de avocado’s, de sap van de halve limoen, Spaanse peper, tomaat, knoflook, koriander, zout en peper naar smaak in de keukenmachine/blender en mix de ingrediënten tot en gladde massa, zoals op de foto’s.
  • Doe het in leuke bakjes en serveer met nacho’s of met de pittige speklapjes, hieronder beschreven.

Pittige speklapjes

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 dunne speklapjes doormidden gesneden
  • ongeveer halve afgestreken theelepel gedroogde rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • een stukje Madame Jeanette peper
  • 1/4 paprikapoeder
  • een halve eetlepel Kikkoman sojasaus

Bereidingswijze

  • Snijd de speklapjes doormidden, je krijgt dan 6 stukjes.
  • Stamp/maal de knoflook en Madame Jeanette peper fijn.
  • Doe dit in een kom samen met de speklapjes en de rest van de ingrediënten.
  • Laat het geheel een halfuurtje afgedekt in de koelkast staan.
  • Verwarm een keramische pan op middelhoog vuur voor.
  • Bak de speklapjes om en om bruin, binnen 10 minuten ongeveer.
  • Maak de borden op zoals op de 2e foto en eet smakelijk!

Keramische pan

En wat vind je van deze recepten? Ken je nog meer bijzondere combinaties samen met guacamole?

Trek in nog meer recepten met speklapjes: http://goodfoodmix.nl/speklapjes-rozemarijn-dijonmosterd/, http://goodfoodmix.nl/spekjes-kousenband/, http://goodfoodmix.nl/spekjes/.

Tot gauw weer en veel kookplezier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*