Kip teriyaki met een groenteschotel, een lekker, licht en zomers recept

kip teriyaki

Zin in een lichte zomerse maaltijd met een Japans tintje? Dan is dit een ideaal recept voor jou. Het gerecht heb je binnen een handomdraai op tafel gezet. De kip teriyaki met groenteschotel is ook nog eens gezond en je zou het ook als een lunchgerecht kunnen klaarmaken.

Het gerecht voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 flesje (250 ml) Kikkoman teriyaki roerbaksaus en marinade
  • 400 gram kipfilet
  • een bakje witte champignons van 250 gram
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 6 stengels lente-ui fijngesneden
  • 1 bouillonblokje van Maggi fijngemalen
  • zwarte peper uit de molen naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak.
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de wokpan en giet de zonnebloemolie erbij, laat het heet worden.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
  • Snijd de rode ui en de stengels lente-ui fijn.
  • Boen de champignons en snijd de helft in plakken, laat de rest heel.
  • Doe de kipfilet reepjes in de pan.
  • Voeg het bouillonblokje, zwarte peper en paprikapoeder toe.
  • Bak de kipfilet reepjes binnen 5 minuten bruin.
  • Voeg de Kikkoman teriyaki saus toe.
  • Roer het geheel om.
  • Voeg de groenten toe bij de kip. Twee minuutjes omroeren en klaar is je gezonde, lichte maaltijd!!

Wat is voor jou een typisch zomers gerecht?

Zin in meer kiprecepten? Klik dan snel verder: kip ketjap, fried chicken, salade deluxe met kipfilet.

Veel kookplezier en tot de volgend keer!! Groetjes, Roshni van Goodfoodmix.

One Reply to “Kip teriyaki met een groenteschotel, een lekker, licht en zomers recept”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*