Super verse kippenbouten in zoete ketjap

kippenbout

Dit is de lekkerste en meest verse kippenbout die ik ooit gegeten heb. Ik heb de kippenbouten bij de Marokkaanse slagerij gekocht. Deze slagerij heeft altijd super vers kippenvlees. Je proeft echt het verschil met het vlees uit de supermarkt. Want eerlijk is eerlijk, bijna iedereen die vlees eet, koopt weleens vlees bij de supermarkt, ondanks de vele verhalen hierover op het nieuws. Ik wil alleen zeggen dat je dus absoluut het verschil proeft met kakelverse kippenvlees van de slager. Persoonlijk zou ik bij een gerecht zoals deze, waar het recept om de kippenbouten draait, altijd kiezen voor een slagerij/poelier die vers kippenvlees verkoopt.

Dit recept is een makkelijk, lekker en licht pittig recept uit de Surinaamse keuken: kippenbouten in zoete ketjap. Met snijbonen en gemengde sla. Ik heb niet veel kruiden gebruikt, dit is ook niet nodig bij deze zeer verse kippenbouten.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 70 minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 2 Maggi bouillonblokjes
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 1 afgestreken eetlepel Cayennepeperpoeder
  • 200 gram snijbonen (uit een zakje, van de supermarkt, lekker makkelijk)
  • 200 gram gemengde sla (bijvoorbeeld uit een zakje, van de supermarkt, lekker makkelijk)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Marineer de kippenbouten met 2 eetlepels zonnebloemolie, verpulverde bouillonblokjes, zoete ketjap en Cayennepeper. Ik snijd de kippenbouten iets in, zodat het goed gaar wordt aan de binnenkant. Bij mij zijn ze hierdoor nooit droog geworden. Ligt denk ik ook aan de super verse kippenbouten van de slager.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden voor 10 minuten.
  • Bak tussentijds binnen 8 minuten de snijbonen in een koekenpan met anti-aanbaklaag in een eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur, de snijbonen hebben zo nog een bite. Bestrooi de snijbonen tijdens het bakken met wat zout naar smaak.
  • Doe de kippenbouten in een ruime ovenschaal.
  • Doe de kippenbouten in de voorverwarmde ovenschaal in de oven. Laat staan voor 30 minuten.
  • Draai om en laat staan voor 20 minuten. Laat de laatste 10 minuten de kippenbouten met het velletje naar boven staan, zodat deze bruin en krokant wordt, zoals op de foto hierboven.
  • Serveer zoals op de foto. (Een laagje sla, een laagje snijbonen en dan de kippenbout).

Eet smakelijk!!

Op zoek naar nog meer kiprecepten? Check de volgende recepten: Kikkererwten in masala, pittige fried chicken, Cassoulet; een Franse ovenschotel.

Veel kookplezier weer en tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*