Lamsrack met Jamaican jerk kruidenmix en honing

lamsrack

Voor het eerst een lamsrack klaargemaakt. Ik heb al verschillende keren recepten met lamsvlees klaargemaakt, onderaan dit bericht vind je de link daarnaartoe. Ik heb de lamsrack ingesmeerd met o.a. Jamaican jerk kruidenmix en honing. Deze combinatie maakt het vlees licht kruidig en zoet en past daarom goed bij dit stuk vlees. Ik heb de lamsrack in een koekenpan met anti-aanbaklaag gebakken op middelhoog vuur, ongeveer voor 10 minuten en tussentijds omgedraaid. Ik houd niet van rosé lamsvlees vandaar dat ik het wat langer heb gebakken dan normaliter men dat doet. De smaak van het lamsvlees blijft echter heel erg mals en het heeft geen ‘overheersende lamssmaak’. Ik denk dat het zeker de moeite waard is om dit recept een keer te proberen. En wie weet hierna nog wel vaker.

Het woord ‘jerk’ in de Jamaican jerk kruidenmix heeft niets te maken met het gelijknamige Engelse woord. Met Jamaican jerk wordt een kruidenmix en bepaalde kookstijl uit Jamaica bedoeld. Ik gebruik de Jamaican jerk kruidenmix (van de Jumbo, merk: Fiddes Payne Jamaican jerk) met de volgende ingrediënten: rietsuiker, gemalen pimentbes, citroenrasp, gemalen ui, zout, selderijzaad, tijm, suiker, gemalen zwarte peper, kaneel, uienpoeder, fijngestampte chili, peterselie, nootmuskaat en gemalen kruidnagels.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram lamsrack
  • 2 eetlepels Jamaican jerk kruidenmix
  • 1 eetlepel honing
  • zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • een eetlepel zoete ketjap als sausje voor na het bakken

Bereidingswijze

  • Smeer de lamsrack in met de zonnebloemolie, honing en Jamaican jerk kruidenmix.
  • Bestrooi de lamsrack met het zout en zwarte peper.
  • Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Leg de lamsrack in de koekenpan.
  • Bak de lamsrack afgedekt met aluminiumfolie voor 5 minuten op 1 kant, draai het om en bak de andere kant ook voor 5 minuten.
  • Laat het vlees een paar minuten rusten.
  • Snijd de lamsrack tussen de botten op het vlees door zoals op onderstaande foto en giet de zoete ketjap erop.
  • Serveer de lamskoteletjes met bijvoorbeeld krieltjes of een salade: http://goodfoodmix.nl/2-salades/.

lamsrack2

Benieuwd naar nog meer lamsvleesrecepten? http://goodfoodmix.nl/lamsspecialiteiten/.

Eet smakelijk en maak jij weleens lamsrack klaar en wat voor ingrediënten gebruik jij voor de lamsrack?

Tot gauw weer en veel kookplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*