Makreelkoekjes met zoete aardappel

Deze heerlijke viskoekjes zijn gemaakt van o.a. makreel en zoete aardappel. De kerriepoeder maakt het helemaal af. Met deze ingrediënten bij elkaar krijg je de lekkerste viskoekjes ooit. Deze snack is snel klaar en ik denk ideaal voor een feestje.

Makreelkoekjes met zoete aardappel

Het recept voor 2 personen of voor meerdere personen als het voor bijvoorbeeld een feestje wordt klaargemaakt. Er komen 8 koekjes uit.

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 1 ei
  • 1 zoete aardappel (ongeveer 200 gram)
  • 2 eetlepels bloem
  • peterselie (blaadjes van 3 stengels)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 400 ml water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Schil, was en kook de zoete aardappel zacht in water in ongeveer 15 minuten.
  • Pluk de makreel van het graat af en doe dit in een kom samen met de ei, zoete aardappel, bloem, blaadjes peterselie (spoel de peterselie eerst met water), kerriepoeder en pureer het geheel.
  • Maak van de puree koekjes en leg deze op een bord.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe de zonnebloemolie erbij.
  • Bak de koekjes om en om, ongeveer 2 minuten per kant.
  • Serveer zoals op de foto, je haalt er ongeveer 8 koekjes uit.

Nog meer partyfood: http://goodfoodmix.nl/guacamole-mexicaanse-keuken/, http://goodfoodmix.nl/gevulde-eieren-masala-en-mayonaise/, http://goodfoodmix.nl/coconut-dream-ice-cream/

Veel kookplezier weer! En tot gauw weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*