Meloensoepje met Parmaham

Perfect voor de heerlijke zomer: een koud en fris meloensoepje, lekker met Parmaham, dit geeft de soep een lekkere bite. Ik had eerst mijn twijfels bij koude soepjes, ik moet zeggen dat dit soepje heerlijk is, vooral met de verse basilicum. Het is geen flauwe soep, dat is namelijk wat ik in eerste instantie dacht. Deze soep is snel klaar en lekker als voorafje.

Meloensoepje met Parmaham

Het recept voor 6 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 galia meloen
  • 15 gram verse basilicum
  • 6 ijsblokjes
  • 6 plakjes Parmaham
  • sap van een halve citroen
  • mespuntje zwarte peper

Bereidingswijze

  • Schil de galia meloen en snijd het in stukken.
  • Doe de stukken galia meloen samen met de verse basilicum, citroensap en zwarte peper in een keukenmachine/blender en mix het tot een gladde massa.
  • Serveer het in glaasjes met een ijsblokje erin samen met de Parmaham, zoals op de foto en genieten maar!

Zin in nog een snel en zomers recept? Check: http://goodfoodmix.nl/guacamole-mexicaanse-keuken/

Eet smakelijk, veel kookplezier en tot gauw weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*