Lekkere weekendhapjes: nachos met gehakt, haricots verts met katenspek en bruschetta

nachos met cheddar

Inspiratie voor lekkere comfort food hapjes nodig? Deze kleurrijke hapjes zijn ideaal voor het weekend. De nachos met gehakt en cheddar kaas, haricots verts omwikkeld in katenspek en de bruschetta met olijfolie extra virgine (extra vierge), knoflook en chorizo zijn zeer lekker en snel klaar te maken. Binnen een mum van tijd zet jij een feestje op tafel.

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 50 minuten (voor alle drie de hapjes)

Ingrediënten nachos

  • ongeveer 60 stuks nachos chips uit zak
  • 500 gram gehakt naar keuze, bijvoorbeeld kippengehakt
  • een blokje cheddar
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 1 zakje Mexicaanse kruiden Taco seasoning mix 40 gram (in de supermarkt volop keuze bijvoorbeeld Tex Mex Santa Maria kruiden)

Bereidingswijze nachos

  • Laat een koekenpan heet worden.
  • Doe het gehakt in de pan, het gehakt is zo vet, dus extra olie of boter toevoegen is niet nodig.
  • Snijd de komkommer, paprika en tomaat in stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en tomaat.
  • Na 10 minuten bakken voeg je de kruiden toe.
  • Bak 15 minuten door en voeg als laatst de groenten toe.
  • Rasp ten slotte cheddar naar smaak over het geheel.
  • Leg de nachos op een bord en leg de met een lepel het gehakt op de nachos, dit hoeft zeker niet heel precies te zijn!

haricots verts omwikkeld in katenspek

Ingrediënten haricots verts omwikkeld met katenspek

  • ongeveer 40 haricots verts
  • 10 plakjes katenspek

Bereidingswijze haricots verts omwikkeld in katenspek

  • Snijd de puntjes van de haricots verts en was het in koud water.
  • Dep de haricots verts met een keukenrolpapiertje droog.
  • Wikkel per ongeveer 4 haricots verts een plakje katenspek eromheen.
  • Laat een koekenpan heet worden.
  • Bak het af in 10 minuten en draai 1 keer voorzichtig om tussentijds. Er is geen olie of boter nodig, de katenspek geeft genoeg vetten af.

bruchetta met olijfolie, knoflook en chorizo

Ingrediënten bruschetta

  • een ciabatta brood die afgebakken moet worden in de oven
  • ongeveer 10 plakjes chorizo
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 eetlepels extra virgine olijfolie

Bereidingswijze bruschetta

  • Snijd het brood in stukken.
  • Pak een grote ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Snijd de plakjes chorizo in mini stukjes.
  • Pers de knoflook fijn.
  • Doe de gesneden broodjes in een ovenschaal.
  • Beleg de broodjes royaal met olijfolie, een beetje knoflook en een beetje chorizo (zie foto hierboven)
  • Doe de schaal met de broodjes in de oven en bak af in 10-15 minuten (hangt af van je oven).

Lekker aan het bakken

gehakt en haricots verts

Heb jij wat inspiratie kunnen opdoen? Wat ga jij het weekend eten?

Nog een paar ideeën voor party food: gamba’s op twee manieren, sticky sweet chicken, gehaktballetjes en nog meer fingefood.

Veel kook plezier en tot gauw weer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*