Een super tip: tropische crispy chicken filets salade in een Oosterse dressing

door Goodfoodmix

salade deluxe

Een tropische fried chicken crispy filets salade met granaatappelpitjes, mango, rucola en eikenbladsla melange in een Oosterse dressing. Klinkt goed toch? Het is een verrassend lekkere salade waarvan je goed vol zit. Wil jij een keer een totaal andere maaltijdsalade proberen met een Japans en tropisch tintje? Hopelijk is deze deluxe salade een tip voor jou 🙂

De granaatappelpitjes en mango bevatten volop vitaminen en zijn dus supergezond!

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 50 gram granaatappelpitjes (te koop bij Albert Heijn)
  • 1 grote zoete mango
  • 80 gram rucola eikenbladsla melange (pakje Albert Heijn)
  • 1 bakje witte champignons
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1 eetlepel Japanse rijstazijn
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 blokje ongezouten roomboter van ongeveer 30 gram
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 bouillonblokje
  • zwarte peper uit de molen naar smaak
  • een halve theelepel kipkruidenmix (bevat meestal al zout)

Meng de zonnebloemolie met een klontje roomboter voor een heerlijke smaak van de kipstukjes.

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilets in reepjes (ongeveer 1 cm in de breedte, lengte maakt niet uit, als het maar een beetje hetzelfde is.)
  • Kluts het ei in een schaal. Meng daarin de zwarte peper en kipkruidenmix.
  • Doe in een andere schaal de bloem.
  • Laat in een pannetje 3 eetlepels zonnebloemolie en de klont boter warm worden.
  • Doe de kipfilet reepjes in de ei mix.
  • Dompel de reepjes daarna in de bloem en leg het voorzichtig in de pan.
  • Bak om en om af, totdat de reepjes goudbruin zijn. (ongeveer 1 minuut per zijde.)
  • Tussentijds in 1 eetlepel zonnebloemolie de ‘geboende’ champignons op middelhoog vuur in 10 minuten bruin bakken.
  • Voeg de rijstazijn en zoete ketjap toe voor een heerlijke saus.
  • Snijd de mango in reepjes.
  • Leg een grote handvol rucola eikenbladsla melange op een bord, leg de champignons met een eetlepel dressing erop (uit de pan waarin je de champignons hebt gebakken), doe de stukjes kip, mango en granaatappelpitjes erop, zoals op de foto.

Voilà, een heerlijke luxe salade, verras jezelf en je gasten met deze mooie salade!

Zin in meer ‘mix’ recepten van Goodfoodmix? Check bijvoorbeeld de volgende recepten: sticky sweet honey chicken en tropical chicken.

Tot de volgende keer weer, veel kookplezier!

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.