Speklapjes in marinade van rozemarijn en Dijon mosterd

Ik heb al meerdere speklapjes recepten geplaatst. En deze keer heb ik weer een vernieuwend recept voor gemarineerde speklapjes. Deze speklapjes zijn o.a. gemarineerd met rozemarijn en Dijon mosterd. De gele tomaten en groene aspergetips smaken er lekker fris bij. Gele tomaten zijn qua smaak wat voller en zoeter dan rode tomaten. Voor meer recepten met speklapjes verwijs ik naar de links onderaan dit bericht.

Speklapjes in marinade van rozemarijn en tijm

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 40 minuten

Ingrediënten speklapjes

  • 4 speklapjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 afgestreken eetlepel Dijon mosterd
  • citroensap van een halve citroen
  • een halve eetlepel zoete ketjap
  • gerookte paprikapoeder (ongeveer 1/4 theelepel)
  • zeezout (naar smaak)
  • peper uit de molen (naar smaak)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Ingrediënten groenten

  • Groene aspergetips (ongeveer 100 gram)
  • 2 gele tomaten
  • 1 theelepel olijfolie

Bereidingswijze

  • Doe in een kom de speklapjes en de rest van de ingrediënten voor de speklapjes. Wrijf de ingrediënten in de speklapjes.
  • Laat het geheel afgedekt ongeveer 20 minuten in de koelkast staan.
  • Haal de speklapjes zonder de takjes rozemarijn uit de kom en bak in een koekenpan de speklapjes om en om bruin op middelhoog vuur.
  • Na 15 minuten zijn de speklapjes klaar.
  • Snijd ongeveer een cm aan de onderkant van de aspergetips eraf.
  • Bak de aspergetips in een koekenpan in 5 minuten op middelhoog vuur gaar in olijfolie.
  • Snijd de tomaten in stukken.
  • En serveer zoals op de foto en dan lekker smullen!!

Zin in nog meer recepten met speklapjes: http://goodfoodmix.nl/spekjes-kousenband/ en http://goodfoodmix.nl/spekjes/ en http://goodfoodmix.nl/zuurkool-stamppot/

Wat vind je van mijn nieuwste speklapjes recept? En ga je het ook proberen?

Veel kookplezier weer!! Groetjes Roshni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*