Surf en turf: gebakken zalm op de huid met varkenshaas omwikkeld in bacon

surf en turf: zalm en varkenshaas

Surf en turf: vis en vlees op hetzelfde bord. Gebakken zalm op de huid en varkenshaas omwikkeld in bacon: een heerlijke combinatie.

De surf en turf wordt op veel verschillende manieren klaargemaakt, de combinaties zijn eindeloos. Je kunt met vis en vlees op 1 bord de meest creatieve combinaties klaarmaken, het belangrijkste is dat het maar mag smaken. En dat is absoluut het geval bij dit recept. Probeer het ook, want het is echt verrukkelijk.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram zalm
  • 450 gram varkenshaas
  • 15 plakjes bacon
  • bakboter (ongeveer 40 gram)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • handjevol gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm en pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Doe de boter in de pan, laat het lichtbruin worden.
  • Wikkel de bacon ondertussen om de varkenshaas.
  • Leg de varkenshaas met bacon omwikkeld voorzichtig in de pan.
  • Zorg ervoor dat het vuur op een laag pitje is.
  • Dek de pan af met een deksel. Laat het 30 minuten sudderen, keer tussentijds om. Op het laatst moet de bacon lekker krokant zijn.
  • Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur voor de zalm.
  • Doe de zonnebloemolie in de pan.
  • Leg voorzichtig de zalmmoten op de huid in de ban.
  • Bak de zalmmoten in 8 minuten gaar, keer tussentijds voorzichtig om.
  • Leg de zalmmoten en de varkenshaas omwikkeld in bacon, zoals op de foto op een groot bord, garneer de sla erbij.

Lekker!! En het lijkt net of je een gerecht uit een restaurant hebt klaargemaakt 🙂

Probeer een wat lichtere variant van de surf en turf: surf en turf, de lichte versie

Tot gauw weer!! Veel kookplezier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*