Zomerse surf en turf

surf en turf

Surf en turf, een gerecht met vis en vlees op 1 bord. Ik heb gekozen voor een frisse en lichte surf en turf, ideaal voor de warme dagen en ook nog eens super snel klaargemaakt. Gebakken zalm, gamba’s en kalkoenfilet reepjes op een bedje van sla met een citroendressing, klinkt goed toch? Lees snel verder voor het recept….

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 25 minuten

Benodigdheden

  • 2 stukken zalm van 200 gram per stuk
  • 350 gram gamba’s (met verwijderde darmkanaal)
  • 200 gram kalkoenfilet
  • zwarte peper uit de molen
  • chilivlokken uit de molen naar smaak
  • zeezout naar smaak
  • 2 eetlepels fijngemalen knoflookteentjes
  • citroensap van 1 citroen
  • 200 gram gesneden ijsbergsla
  • 6 theelepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan met anti aanbaklaag, laat het goed heet worden.
  • Doe de zalm in de pan en bestrooi het met de zeezout, zwarte peper en chilivlokken.
  • Bak de zalm af in 8 minuten, draai tussentijds voorzichtig om.
  • Bak tussendoor de gamba’s op een andere gaspit. Doe in een wok 2 eetlepels zonnebloemolie en laat dit heet worden.
  • Voeg de knoflook toe en hussel om.
  • Bestrooi de gamba’s met zeezout, zwarte peper en chilivlokken.
  • Bak de gamba’s in 5 minuten af.
  • Marineer tussendoor de kalkoenfilet reepjes met zeezout, zwarte peper en chilivlokken.
  • Bak de kalkoenfilet reepjes in een pan met heet geworden zonnebloemolie in 4 minuten af. Hussel tussentijds de reepjes om.
  • Pers de citroen uit.
  • Leg op elk bord 100 gram ijsbergsla.
  • Leg de zalm, gamba’s en kalkoenfilet reepjes op de sla.
  • Besprenkel het geheel met citroensap.

De lichte, zomerse surf en turf is klaar om opgegeten te worden!! Wat is jouw favoriete combinatie van een surf en turf (vis en vlees op 1 bord) recept?

Tot gauw weer, veel kookplezier!!

Groetjes, Roshni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*