Tonijn chorizo sandwich, een leuk en lekker lente lunchrecept

sandwich chorizo tonijn

Naar een recept van Sara Fountain, ik heb natuurlijk mijn eigen draai aan het recept gegeven. Ik zag het voorbij komen op 24Kitchen en ik dacht dat is wel heel leuk om een keer te proberen. Ik vond het in eerste instantie een rare combinatie tonijn met chorizo. Maar het was echt een lekkere sandwich!! Wie weet ook wat voor jou 🙂

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten

  • tonijn uit blik in olijfolie 160 gram, John West
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 100 gram chorizo plakjes
  • 1 bosje bieslook
  • 4 sneetjes brood
  • 4 theelepels viseitjes
  • 100 gram groene asperge tips
  • 1 avocado

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de uitgelekte tonijnstukken samen met de mayonaise en ketchup.
  • Snijd de ui fijn. En meng het door het tonijnmengsel.
  • Bak de chorizo bruin.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Gril het brood voor een paar minuten in een tosti/panini apparaat.
  • Beleg het brood met het tonijnmengsel en chorizo plakjes.
  • Dep de randen van de sandwiches in de bieslook.
  • Snijd de avocado in parten.
  • Bak de asperge in een minuut gaar.
  • Serveer de viseitjes, avocado en asperge tips erbij.

Nu heb je een super leuke lentelunch neergezet voor 2 personen. Wat vind jij een typisch lenterecept?

Nog een tip voor een lekker lunchrecept? Klik op de volgende link: salade deluxe.

Tot ziens weer en geniet maar van het zonnetje 🙂

Reacties zijn gesloten.