Gebakken zalm met een krokant huidje

Gebakken zalm met een krokant huidje2

Deze zalm is gebakken op de huid met weinig poespas, maar ontzettend goed van smaak. De zalm is gekruid met de volgende kruiden: zwarte peper uit de molen, zout en cayennepeper uit een busje. Tijdens het bakken heb ik er een scheutje citroensap en zoete ketjap bijgedaan. Hierdoor heb je meteen een perfect en fris sausje voor bij de veldsla.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten

Ingrediënten

  • ongeveer 400 gram zalmmoten met huid (per moot ongeveer 200 gram)
  • ongeveer 75 gram veldsla Albert Heijn voorverpakt
  • 1/4 afgestreken theelepel cayennepeper uit een busje
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • 2 theelepels zoete ketjap
  • citroensap van 1 citroen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en doe de zonnebloemolie erbij. Laat het goed warm worden.
  • Besprenkel de huid van de moten zalm met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
  • Doe de zalmmoten op de huidkant in de pan.
  • Bak de zalmmoten op de huidkant 4 minuten op middelhoog vuur. Bij het spatten van de olie, eventueel afdekken met aluminiumfolie.
  • Draai de zalmmoten om en bak de zalmmoten ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Besprenkel de zalmmoten met de zoete ketjap en citroensap en bak het geheel 1 minuutje door op laag vuur.
  • Leg op platte borden de gewassen veldsla en leg de zalmmoten erop en giet het sausje uit de pan eroverheen.
  • En eet smakelijk!

Benieuwd naar nog meer recepten met zalm? Check de volgende recepten: http://goodfoodmix.nl/surf-turf-2/, http://goodfoodmix.nl/coquilles-en-gebakken-zalm/, http://goodfoodmix.nl/gebakken-zalm-ketjap/.

Tot gauw weer en veel kookplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*