1,2K
Homemade kipburgers, gemarineerd met o.a. chilivlokken, knoflook, paprikapoeder, gedroogde peterselie, bouillonblokjes en zoete ketjap. Snel klaargemaakt en super van smaak. Lekker met friet met mayonaise.
Het recept voor 10 kleine kipburgers
Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten
Ingrediënten
- ongeveer 700 gram kipgehakt
- 2 Maggi bouillonblokjes
- 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken (Bijvoorbeeld van Verstegen.)
- 3 eetlepels zoete ketjap (ketjap manis, witte fles met rode dop: Trade Mark Vanka-Kawat.)
- 3 teentjes fijngemalen knoflook
- 1 theelepel gedroogde peterselie (Bijvoorbeeld van Verstegen.)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Doe het kipgehakt en de overige ingrediënten in een grote kom en kneed de ingrediënten door elkaar. Verpulver de bouillonblokjes erdoorheen, deze zijn anders lastig mee te kneden.
- Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe de zonnebloemolie erbij, laat het binnen een paar minuten goed warm worden.
- Maak van het kipgehakt balletjes en druk ze dan tussen je handpalmen plat en leg ze voorzichtig in de koekenpan.
- Bak de kipburgers op iedere zijde ongeveer 3 minuten gaar en ga zo door totdat alles is opgebakken.
- Leg de kipburgers even op een bord om eerst wat uit te lekken, ik zou er geen keukenrolpapiertje onder doen, want daar kan het aan blijven kleven. Doordat de kipburgers op een bord wat uitlekken, is het grootste gedeelte vet eraf.
- Serveer de kipburgers eventueel samen met friet met mayonaise.
Eet smakelijk!
Zou je nog een recept met kipgehakt willen uitproberen? Check dan: https://goodfoodmix.nl/masala-kipgehaktballetjes/
Vrolijke kookgroet en tot gauw weer,
Roshni van Goodfoodmix