Deze salades zijn serieus lekker 😉 Mijn nieuwste creaties: herfstsalade paddenstoelenmix en Kaapse kruisbessalade.
Ik heb al meerdere creatieve en onwijs lekkere salades klaargemaakt, zoals: Zomerse salade, tropische crispy chicken, rivierkreeftjes salade.
Voor mijn twee nieuwste salades geldt weer dat je niet bij allemaal winkeltjes langs hoeft te gaan, verse ingrediënten zijn ook bij de supermarkt te koop. Ideaal voor als je weinig tijd hebt. Ik heb de ingrediënten bij de Albert Heijn gehaald, ik vind dat de Albert Heijn een heel leuk en breed assortiment heeft betreffende groenten en fruit.
De salades zijn met gebakken groenten en vlees, en de salades zijn dus lauwwarm, ideaal voor een maaltijdsalade!
Herfstsalade paddenstoelenmix
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 25 minuten
Ingrediënten
- 1 bakje paddenstoelenmix 200 gram van de Albert Heijn (meerdere keuzes mogelijk)
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels kipkruidenmix (bij de mix die ik gebruik zit al zout in)
- 200 gram gesneden en gewassen snijbonen (zakje)
- 200 gram gesneden en gewassen ijsbergsla (zakje)
- 8 plakjes katenspek
- 1 citroen
- Flink wat zwarte peper uit de molen
- Chilipeper uit de molen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 10 stengels knoflook bieslook (in stukjes gesneden)
- 1 eetlepel zoete ketjap
Bereidingswijze
- Doe de zonnebloemolie in een hete wokpan en laat warm worden.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Doe de kipblokjes in de warme pan. Bestrooi met de kipkruidenmix, zwarte peper en chilipeper.
- Doe de snijbonen en paddenstoelenmix erbij. (Boen de paddenstoelen aarde vrij voordat je ze erbij doet.)
- Bak het geheel in 15 minuten af. Roer tussentijds goed om.
- Bak in een ander pannetje de katenspek krokant. En laat het uitlekken op een bord met een keukenrolpapiertje.
- Pers de citroen uit en doe de sap door de kipfilet en groenten in de wokpan.
- Meng de ketjap door de kipfilet en groenten in de wokpan.
- Doe in een grote schaal onderop de ijsbergsla, daarop het mengsel uit de wokpan en garneer het geheel met de gebakken katenspek en bieslook.
- Schep uit op twee platte borden en eet smakelijk!
Kaapse kruisbessalade
(op de foto zie je het recept voor 1 persoon)
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 20 minuten
Ingrediënten
- een handjevol Kaapse kuisbesjes
- 20 groene asperges
- 20 plakjes rauwe ham
- 200 gram rucola (al gewassen uit zak)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
- Snijd ongeveer 2 cm van de uiteinden van de asperges eraf.
- Spoel de asperges onder de koude kraan en dep het droog met een keukenrolpapiertje.
- Wikkel per 2 asperges 2 plakjes rauwe ham om de asperges.
- Doe de zonnebloemolie in een koekenpan en laat het warm worden.
- Doe de asperges met ham erin en bak in 10 minuten af. Keer tussentijds om.
- Bestrooi de asperges met ham met wat zwarte peper uit de molen.
- Leg op 2 borden de rucola en daarop de asperges met ham.
- Bestrooi het geheel met de lekkere, zoete gele besjes! En eet smakelijk!
Heb jij ook nog salade tips? Wat vind je van mijn salades?
Veel kookplezier weer en tot gauw!
Groetjes Roshni