671
Tijgergamba’s uit de oven met tagliatelle en gerookte zalm, wat een heerlijke combinatie!
De schaal van de gamba’s is knapperig geworden nadat het in de oven is gebakken en de kruiden (o.a. cajunkruiden) erop smaken erg goed en niet al te overheersend. De gamba’s zijn vlezig en wat zoet van smaak. De gamba’s blijven groot van stuk, ook na het bakken in de oven. Ze kunnen terecht reuzengarnalen genoemd worden. De tagliatelle met gerookte zalm smaakt er prima bij.
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 35 minuten
Ingrediënten
- 500 gram tijgergamba’s
- 400 gram tagliatelle
- 100 gram gerookte zalm
- 1/2 theelepel gedroogde peterselie
- 2 theelepels cajunkruiden
- 2 teentjes fijngemalen knoflook
- 1 Maggi bouillonblokje
- ongeveer 1.5 liter water
- 4 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven 5 minuten voor op 220 graden.
- Zorg ervoor dat de gamba’s ontdooid zijn en was ze eventueel schoon met koud water. Verwijder de darmkanalen op de rug met een scherp mesje of koop de gamba’s schoongemaakt, maar wel met schaal.
- Kruid de gamba’s met cajunkruiden en peterselie. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en teentjes knoflook toe. Meng de zonnebloemolie erdoorheen. Na 25 minuten hebben de gamba’s een krokant jasje.
- Bereid ondertussen de tagliatelle; breng een grote hoeveelheid water aan de kook in een ruime pan en kook de tagliatelle voor 10 minuten en spoel het af.
- Schep de tagliatelle op beide borden op, drapeer de gerookte zalm eromheen en leg de gamba’s op de tagliatelle zoals op de foto.
Geniet ervan en heb je zin in nog een recept met gamba’s? Check dan het volgende recept: https://goodfoodmix.nl/gambas-in-chimichurri-saus/
Met vriendelijke kookgroet,
Roshni van Goodfoodmix