728
Af en toe maak ik weleens mijn eigen pastasaus en deze is heerlijk en volop lekkere ingrediënten. De kipcervelaat van Stegemans die ik toevoeg, geeft de saus echt een extra diepte. Probeer het ook eens, lees snel verder voor mijn recept.
Het recept voor 3 of 4 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 45 minuten
Ingrediënten
- 800 gram ontvelde tomaten uit blik
- 1 kipcervelaat van Stegemans
- 500 gram kipgehakt
- 2 laurierbladen
- een halve theelepel gedroogde oregano
- een halve theelepel gedroogde peterselie
- 1/4 theelepel rozemarijn
- 1/4 theelepel tijm
- 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
- 2 bouillonblokjes van Maggi (ik had er 4 gebruikt, maar dat was achteraf gezien te zoutig)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Zet een diepe pan op laag vuur en doe de zonnebloemolie erbij, laat het in een paar minuten warm worden;
- Doe de tomaten erbij, de gesneden kipcervelaat, kipgehakt, de oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, paprikapoeder, laurierbladen en bouillonblokjes;
- Zet de pan op middelhoog vuur voor 5 minuten en laat het daarna op laag vuur staan voor 35 minuten, roer het geheel geregeld om. Bij het dikker worden van de saus is het klaar.
- Ondertussen heb ik volgens verpakking de penne (pasta) erbij klaargemaakt.
- Schep de saus royaal over de pasta en eet smakelijk!
Benieuwd naar nog een recept met kipgehakt? Check: https://goodfoodmix.nl/masala-kipgehaktballetjes/
Tot gauw weer en veel kookplezier!
Vriendelijke kookgroeten,
Roshni van Goodfoodmix