Af en toe maak ik weleens mijn eigen pastasaus en deze is heerlijk en volop lekkere ingrediënten. De kipcervelaat van Stegemans die ik toevoeg, geeft de saus echt een extra diepte. Probeer het ook eens, lees snel verder voor mijn recept.
Het recept voor 3 of 4 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 45 minuten
Ingrediënten
800 gram ontvelde tomaten uit blik
1 kipcervelaat van Stegemans
500 gram kipgehakt
2 laurierbladen
een halve theelepel gedroogde oregano
een halve theelepel gedroogde peterselie
1/4 theelepel rozemarijn
1/4 theelepel tijm
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
2 bouillonblokjes van Maggi (ik had er 4 gebruikt, maar dat was achteraf gezien te zoutig)
2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
Zet een diepe pan op laag vuur en doe de zonnebloemolie erbij, laat het in een paar minuten warm worden;
Doe de tomaten erbij, de gesneden kipcervelaat, kipgehakt, de oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, paprikapoeder, laurierbladen en bouillonblokjes;
Zet de pan op middelhoog vuur voor 5 minuten en laat het daarna op laag vuur staan voor 35 minuten, roer het geheel geregeld om. Bij het dikker worden van de saus is het klaar.
Ondertussen heb ik volgens verpakking de penne (pasta) erbij klaargemaakt.
Schep de saus royaal over de pasta en eet smakelijk!
Ik gebruik cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Met uw toestemming plaatsen we ook cookies van derden. Door op "Accepteren" te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van deze derden cookies. Klikt u op "Weigeren", dan worden deze cookies niet geplaatst.Cookies toestaanCookies weigerenPrivacy policy