Tom kha kai, Thaise kokossoep

door Goodfoodmix

Kokossoep geïnspireerd op de Thaise keuken, de beroemde Tom kha kai soep. Deze soep is makkelijk klaar te maken. Uiteraard wel met veel verse ingrediënten. Binnen no-time zet je deze heerlijke soep op tafel. Wat is jouw favoriete soep?

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram grote gamba’s (Schoongemaakt met het staartje er nog aan.)
  • 300 ml kokosmelk
  • een duimpje laos
  • 4 lente-uitjes
  • 2 limoenen
  • 4 citroenbladen (Toko)
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 150 gram kastanje champignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 5 korianderblaadjes
  • 3 blokjes visbouillon
  • 2 eetlepels vissaus (Toko, ook bij supermarkt)
  • chilivlokken naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml water
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Snijd de lente-uitjes en oesterzwammen in stukken, snijd de korianderblaadjes fijn, houd dit apart en bewaar het voor straks. Kneus het duimpje laos. Snijd de limoenen door de helft, pers het uit en bewaar dit apart.
  • Maal de knoflook, basterdsuiker en chilivlokken fijn in een vijzel met een stamper. Houd wat chilivlokken apart voor de garnering.
  • Verwarm een grote soeppan met de zonnebloemolie, doe de fijngemalen knoflook, basterdsuiker en chilivlokken erbij.
  • Doe de schoongemaakte gamba’s met staartje erbij. Bak dit in 10 minuten op middelhoog vuur gaar.
  • Giet het water in de pan en doe de visbouillonblokjes, vissaus en doe al roerend de kokosmelk beetje bij beetje erbij.
  • Doe het limoensap, de kastanje champignons, de gekneusde laos, de gesneden lente-uitjes, oesterzwammen en de citroenbladen in de soeppan erbij. Bij het kookpunt (de soep gaat borrelen), het vuur uit doen. Roer de soep tijdens de bereiding geregeld door.
  • Schep de soep op in 2 grote soepkommen en garneer het met de chilivlokken en fijngesneden korianderblaadjes.

Eet smakelijk!

Zin nog meer soep? Check: https://goodfoodmix.nl/?s=soep

Vrolijke kookgroet,

Roshni van Goodfoodmix

You may also like

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.