Gamba’s in chimichurri saus

door Goodfoodmix

Deze mega lekkere gamba’s zijn klaargemaakt in een chimichurri saus. Deze saus is geïnspireerd op de Argentijnse keuken. Er zijn verschillende kruidenmixen te vinden om deze saus klaar te maken. Ik heb o.a. de volgende ingrediënten gebruikt: knoflook, paprikapoeder, gedroogde peterselie en oregano. De kruiden heb ik in de hete pan toegevoegd, zodat het een warme saus wordt voor de gamba’s. Ik heb ook nog een recept dat ik de saus koud heb klaargemaakt, onderaan deze blog staat de link. De gamba’s in chimichurri saus zijn 1 van de lekkerste gamba’s die ik ooit heb klaargemaakt. Dit is zeker een echte aanrader.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 35 minuten

Ingrediënten

  • Ongeveer 400 gram Gamba’s ongepeld, maar wel schoongemaakt (darmkanaal in rug verwijderd en zonder kop).
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 fijngehakte Spaanse peper
  • 4 teentjes gepelde en geperste knoflook
  • 1 theelepel natuurazijn
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Je hebt een diepe pan met dikke bodem nodig.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en doe de zonnebloemolie erbij;
  • Laat de olie warm worden en doe de gamba’s erbij;
  • Doe de peterselie, oregano, Spaanse peper, knoflook, zout, paprikapoeder en natuurazijn erbij;
  • Laat het geheel 30 minuten sudderen, zodat alle smaken goed intrekken;
  • Schep op zoals op de foto’s met de lekkere marinade en smaakvolle olie, doop hier een lekker broodje in of eet het gewoon zo!! Eet smakelijk.
Gamba’s in chimichurri saus

Zoals beloofd nog de link naar nog een chimichurri recept: https://goodfoodmix.nl/chimichurri/

Veel kookplezier weer!

You may also like

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.