Deze Thaise vissoep is geïnspireerd op de Thaise keuken. Ik had een keer Thaise vissoep met limoensmaak besteld bij een restaurant in de buurt. En het was zo lekker van smaak, echte comfortfood, dus besloot ik dit gerecht zelf te gaan klaarmaken. Het is een heldere, pittige soep met een genuanceerde limoensmaak. Ik heb de ingrediënten goed bekeken en verschillende recepten hierover gelezen en mij eigen draai aan gegeven. Ik heb sommige ingrediënten bij de Toko moeten halen. Lees snel verder voor het recept!
Thaise vissoep
Het recept voor 2/3 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 50 minuten
Ingrediënten
- 500 gram seafood
- 1.5 liter koud water
- 2 chilipepers
- 4 stengels bosui
- 125 gram champignons
- 2 limoenen
- een theelepeltje fijngemalen gedroogde koriander
- 2 stengels citroengras (te koop bij Toko)
- 8 citroenbladen (te koop bij Toko)
- 1 tomaat
- 1 eetlepel oestersaus
- een stukje gember 2 bij 5 cm ongeveer
- 2 tabletten kippenbouillon van Knorr
Bereidingswijze
- Breng 1.5 liter water aan de kook (duurt ongeveer 10/15 minuten op middelhoog vuur) in een grote soeppan. En voeg de tabletten kippenbouillon, oestersaus en citroenbladen toe.
- Was de chilipepers, bosuien, tomaat en citroengras. Snijd alles behalve de citroengras in fijne stukjes. Breek de citroengras. Pers de limoenen uit. Was het zand van de champignons en dep dit goed droog. Snijd de schil van het stukje gember en snijd het in stukken.
- Voeg alle bovenstaande ingrediënten nu ook toe in het kokende water.
- Was de seafood in koud water en laat het uitlekken en dep het droog met keukenrolpapier. Voeg dit ook toe aan het kokende water.
- Zet het geheel op een zacht vuurtje en laat een halfuurtje intrekken.
- Serveer het heet in diepe borden of soepkommen.
Eet smakelijk!!
Wat vinden jullie van het recept?
Voor nog een recept voor soep, zie ook: https://goodfoodmix.nl/saoto-soep-2/.
Tot gauw weer, veel kookplezier!!