686
Nadat ik een lamsstoofschotel op het haunted castle festival in Lisse had gegeten, wilde ik dit zelf ook klaar gaan maken. Ik heb verschillende recepten bekeken en toen bedacht hoe ik het wilde klaarmaken. Sowieso wilde ik witte wijn gebruiken, door het zure in de wijn wordt het vlees mals. Ik dacht ook aan tijm, rozemarijn en wintergroenten. Dus voilà, mijn Franse lamsstoofschotel.
Het recept voor twee personen
Tijdsduur met voorbereidingen 2 uur
Ingrediënten
- 4 lamskoteletten
- 300 ml witte wijn (welke je lekker vindt)
- 10 kleine takjes of 5 grote takjes verse tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 1 venkelknol
- 4 penen
- 250 gram kastjanje champignons
- 4 bouillonblokjes
- 2 laurierbladeren
- zonnebloemolie
- peper uit molen
- paprikapoeder
- klont roomboter
Bereidingswijze
- Bak de lamskoteletten in een grote diepe bakpan in de zonnebloemolie bruin aan weerszijden kruid het flink met de peper en paprikapoeder
- Voeg de bouillonblokjes toe.
- Blus af met de wijn.
- Snij en was de groenten ondertussen.
- Borstel de champignons schoon met een speciaal borsteltje.
- Voeg de wintergroenten en tijm en rozemarijn toe.
- Voeg bij het verdampen van het vocht water toe zodat het geheel weer onder staat en verder kan pruttelen.
- Doe er een klontje roomboter doorheen.
Na 1.5 uur is de schotel klaar! Heb jij ook weleens een lamsstoofschotel klaargemaakt en op welke wijze?