1,2K
Dit gerecht is geïnspireerd op de Thaise groene papaya salade. Alleen heb ik geen groene papaya, maar een bijna rijpe papaya gebruikt voor deze salade. Het is een salade met o.a. limoensap, vissaus, gebakken kalkoenreepjes, chili, koriander en uiteraard papaya geworden. En het was heerlijk, hierbij het recept 🙂
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten
Ingrediënten
- Ongeveer een halve papaya in blokjes (Mag meer of minder.)
- 200 gram fijngesneden witte kool
- 150 gram magere kalkoen ‘spek’ reepjes van Albert Heijn
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 fijngemalen knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Fijngesneden koriander van ongeveer 7 blaadjes
- sap van 2 limoenen
- 1 eetlepel vissaus
Bereidingswijze
- Verwarm een kleine wokpan, laat de pan heet worden. Voeg de zonnebloemolie toe en laat de zonnebloemolie binnen een paar minuten warm worden.
- Voeg de chilivlokken, knoflook toe en bak dit in een paar minuten een beetje krokant.
- Voeg de kalkoenreepjes toe en bak het in ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur gaar.
- Blus het geheel af met het limoensap en de vissaus.
- Leg de witte kool als eerste laag in een grote slakom. Daarop het mengsel met de kalkoenreepjes.
- Verspreid de papaya blokjes eroverheen en maak het geheel af met de koriander.
- Daarna kun je het in 2 borden opscheppen of je houdt het lekker voor jezelf en eet het zo op uit de slakom 🙂
Eet smakelijk!
Zin in nog meer salades? Check: https://goodfoodmix.nl/page/1/?s=salade
Met vrolijke kookgroet,
Roshni van Goodfoodmix