Vers gebakken Coquilles en vers gebakken zalm op de huid: op de visafdeling op de Haagse markt vind je altijd de meest verse en de beste producten. Hier heb ik coquilles en een mooi stuk zalm gekocht.
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten
Ingrediënten coquilles
- 3 ons coquilles
- 1 theelepel zonnebloemolie
- 30 gram roomboter
- 1 theelepel Amsterdamse uitjes
- 3 plakjes gebakken bacon
- 1 citroen
- Kleine plukjes dille
Ingrediënten zalm
- 1 groot stuk zalm van 500 gram
- 2 theelepels zonnebloemolie
- 50 gram roomboter
- Een klein bosje dille
- 1 citroen
- snufje zeezout
- zwarte peper uit de molen naar smaak
Bereidingswijze coquilles
De coquilles heb ik in zonnebloemolie en roomboter om en om gebakken, elke kant 3 minuten. De coquilles waren zo vers en smaakvol. Zelfs zout toevoegen was overbodig. Een beetje paprikapoeder en dille eroverheen was goed genoeg. Geserveerd met Amsterdamse uitjes, een klein beetje gebakken bacon voor wat afwisseling in de smaak, en een citroentje erbij.
Bereidingswijze zalm
De zalm heb ik in 7 minuten op de huid krokant gebakken in zonnebloemolie en een klein blokje roomboter (gebruik een koekenpan met anti aanbaklaag). En even omgekeerd, en verder gebakken. Als garnering heb ik er dille en een citroentje bij geserveerd. Op de krokante huid strooi ik nog een snufje zeezout en zwarte peper uit de molen.
Wat is jouw favoriete coquilles- en/of zalmgerecht?