1,5K
Gegrilde lamskoteletten in een lekkere marinade: een zeer smakelijk recept. Veel mensen vinden dat lamskoteletten een typisch smaakje hebben. Als je lamskoteletten grilt en van te voren een paar uurtjes laat intrekken in een heerlijke marinade, heb je daar geen last van. Al benieuwd naar mijn recept volop verschillende ingrediënten? Lees dan snel verder…
Typisch ’totally mix’ keuken, volop verrassende ingrediënten.
Het gerecht voor 2 personen
Tijdsduur voorbereidingen 3 uur
Tijdsduur na voorbereidingen 15 minuten
Ingrediënten
- 300 gram lamskoteletten
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel zoute ketjap
- 1 theelepel kruidenolie
- 1 teentje knoflook
- 1 fijngemalen theelepel gember
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Herman’s vleeskruiden uit de molen
- paprikapoeder
- 100 gram chorizo worst in stukjes
- 150 gram haricots verts
- 4 plakjes bacon
Bereidingswijze
- Marineer de lamskoteletten in een ruime schaal met de honing, zoute ketjap, kruidenolie, fijngemalen knoflook, gember, tijm.
- Bestrooi de koteletten flink met Herman’s vleeskruiden en paprikapoeder.
- Laat 3 uurtjes intrekken.
- Bak hierna de chorizo in stukjes in een pannetje voor 1 minuut om en om.
- Bak de plakjes bacon samen met de haricots verts (zonder uiteinden) voor 3 minuten gaar.
- Bak de lamskoteletten op iedere zijde 2 minuten gaar.
- De binnenkant mag rosé zijn.
Serveer zoals op de foto:
Benieuwd naar nog een lamsrecept? Bekijk dan het volgende recept: lamsstoofschotel.
Veel kookplezier weer!! Heb jij ook een favoriet lamsrecept?