Een heerlijk gamba’s recept nodig? Dan heb je hier het perfecte recept. Deze gamba’s zijn pittig en vol smaak. De kruiden zijn goed in de gamba’s getrokken waardoor je echt de allerlekkerste gamba’s ooit gaat eten. Ik ben gek op gamba’s, en dit zijn ook nog een paar eerdere recepten: op 2 manieren gamba’s: tomatensalsa en knoflook, en tijgergarnalen met chorizo.
Lees snel verder voor het recept van mijn nieuwste gamba’s recept! En serveer de gamba’s met een veldsla en rucola salade met gerookte zalm.
Deze gamba’s zijn pittig en vol smaak.
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 25 minuten
Ingrediënten
- 500 gram gamba’s
- 200 gram veldsla
- 200 gram rucola melange
- 100 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels zoute ketjap (bijvoorbeeld Kikkoman sojasaus)
- 2 eetlepels zoete ketjap
- een beetje zoete ketjap voor rondom de salade
- gerookte paprikapoeder uit een busje
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 Spaanse peper (fijngehakt)
- 5 teentjes knoflook (fijngemalen)
- 2 stengels platte peterselie (fijngehakt)
- citroensap van twee citroenen
- snufje zout
Voorbereidingen
De gamba’s van te voren ontdooien, wassen in koud water, en schoonmaken.
Bereidingswijze
- Doe de schoongemaakte gamba’s in een grote kom en meng de zoute en zoete ketjap, de paprikapoeder, suiker, olijfolie, de fijngehakte Spaanse peper, de fijngemalen knoflook, de fijngehakte peterselie, de citroensap en zout door elkaar heen.
- Laat het geheel een halfuurtje intrekken.
- Laat een grillpan heet worden en leg de gamba’s in de pan, giet de saus over het geheel. Draai de gamba’s na 5 minuten om. Bak de gamba’s om en om op hoog vuur af binnen 10 minuten.
- Nadat de gamba’s goudbruin zijn, serveer het dan op een bedje van veldsla en rucola met plukjes gerookte zalm erdoor.
- Doe ten slotte een fijne kring van zoete ketjap rondom de sla.
- Jij kan gaan genieten van je enorm lekkere gamba’s samen met een super gezonde salade!
Gamba’s in de marinade
Gamba’s in de pan
Wat vind jij van dit heerlijke gamba’s recept. Heb jij ook een lekker gamba’s recept? Deel dit in het reactieformulier hieronder.
Veel kookplezier weer en tot gauw!!