824
Deze luxe warme salade zit volop Omega-3 vetzuren afkomstig van de zalm. Een heerlijke en zeer gezonde salade. Ik ben gek op deze smaken, de gebakken zalm en gerookte zalm samen met de rivierkreeftjes met een frisse citroen- ketjapsaus. Ook een ideale salade voor als je lekker wilt eten en aan de lijn denkt!
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 20 minuten
Ingrediënten
- 2 zalmmoten van ongeveer 200 gram per stuk
- 100 gram gerookte zalm
- 100 gram rivierkreeftjes van Alert Heijn (twee bakjes)
- 200 gram rucola melange
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 1 theelepel zoete ketjap
- citroensap van 1 citroen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- zwarte peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Smeer de zalmmoten in met de zonnebloemolie.
- Laat een pan heet worden en doe de zalmmoten erin.
- Grill op elke kant 4 minuten.
- Voeg op elke kant peper en zout naar smaak toe.
- Blus af met de citroensap en zoete ketjap.
- Maak twee borden op met rucola melange, rivierkreeftjes en gerookte zalm (zoals op de foto).
- Leg de zalmmoten op het geheel, giet de saus uit de pan eroverheen.
- Giet ook nog een halve theelepel zoete ketjap (zo uit de fles) over elk gerecht.
- En smullen maar!!
Mijn nieuwste aanwinst: een keramische pan, ideaal om zalmmoten in te bakken!
Zin in nog een visrecept? Coquilles en zalm
Tot gauw weer!!
En veel kookplezier!!