Ik had vroeger nooit spruitjes gegeten, dat heb ik vanuit het ouderlijk huis nooit meegekregen. Ik hoorde op school altijd allerlei ‘horror’ verhalen hierover.. Maar niet zo lang geleden vertelde een collega van mij over dit recept. Het leek mij gelijk een goed idee om dit klaar te gaan maken. Ik hoorde dat dit geen ‘muf’ spruitjes recept is, maar een lekker, fris recept. Ik bekritiseer verder niet het traditionele gerecht met gekookte spruitjes. Ik denk dat ik dat recept zelf een keer moet klaarmaken om zelf daarover te oordelen. In ieder geval is dit recept zeer goed bevallen, ik vind dat de spruitjes een soort spitskool smaak hebben na het bakken ervan. De extra smaken komen van de spekjes en de kaas af, waardoor het een zeer smakelijk geheel wordt.
Gebakken spruitjes
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram geschoonde spruitjes (te koop bij Albert Heijn)
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 40 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
- Doe de spekjes in de pan en bak deze bijna krokant. Duurt ongeveer 10 minuten.
- Was de spruitjes en dep deze met een keukenrolpapiertje droog.
- Doe de spruitjes ook in de pan en bak het geheel ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Strooi de kaas eroverheen.
- Sluit af met een deksel of drapeer er aluminiumfolie overheen.
- Laat het geheel 15 minuten op laag vuur staan.
- Haal de deksel of folie van de pan, de kaas is gesmolten en smullen maar!
Dit is een heerlijk recept, ook lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.
Voor nog een recept geïnspireerd op de Hollandse keuken, zie https://goodfoodmix.nl/surf-turf-2/
Wat vind jij van dit spruitjes recept?
Veel kookplezier weer!! En tot gauw!