Er zijn ontzettend veel verschillende soorten stamppotten te bedenken, de ’traditionele’ stamppotten, zoals: de andijvie stamppot, de hutspot en de zuurkool stamppot. Maar de laatste jaren zijn er ook de ‘vernieuwende’ stamppotten, zoals een stamppot met zoete aardappelen of een stamppot met allerlei groenten en geen vlees. Ik vind de traditionele en de vernieuwende stamppotten allebei lekker. Mijn favoriete traditionele stamppot is de zuurkool stamppot.
Benieuwd naar mijn lekkere, vernieuwende en pittige stamppot? Probeer dan deze heerlijke gegrilde rookworst, chorizo stamppot samen met o.a. cherrytomaatjes en chilipeper.
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 20 minuten
Ingrediënten
- 1 rookworst
- 200 gram haricots verts
- 250 gram chorizo (hele worst, te koop bij o.a. Albert Heijn)
- 1 verse chilipeper
- ongeveer 200 gram cherrytomaatjes
- 4 kruimige aardappelen (normale grootte)
- 200 ml water voor de aardappelen
- water voor het koken voor de rookworst
- 1/4 afgestreken theelepel cayennepeperpoeder
- gedroogde knoflook en peper uit de molen naar smaak
Bereidingswijze
- Schil en was de aardappelen.
- Doe de aardappelen in een kookpan samen met het water op middelhoog vuur voor ongeveer 15 minuten..
- Snijd de rookworst in schuine plakken en gril de rookworst in 4 minuten om en om lichtkrokant op middelhoog vuur. Bestrooi de rookworst met de cayennepeper en gedroogde knoflook en peper uit de molen.
- Snijd de chorizo in plakken en bak deze in een koekenpan in 4 minuten krokant op middelhoog vuur.
- Was, snijd en bak de haricots verts in een koekenpan voor een minuutje op middelhoog vuur, zo blijft het een bite houden.
- Stamp de aardappelen superfijn, snijd de chilipeper in reepjes.
- Doe een schep aardappelen op een bord en doe alle ingrediënten erop (zoals op de foto).
- Eet smakelijk!!
Wat vind jij van het recept? Wat is jouw favoriete stamppot?
Veel kookplezier weer!!