Mijn kerstspecial bestaat voornamelijk uit vlees met fris fruit. Het is verrassend lekker hoe goed de verschillende vleessoorten samen met het fruit smaken. Een goed alternatief voor het gourmetten. Het oogt ook nog eens vrolijk, al de mooie kleuren op het bord maken het een vrolijke maaltijd.
Het is een makkelijke maaltijd (erg handig in deze drukke tijd met de feestdagen). De smakelijke kleine hapjes zijn ook ideaal voor kinderen. En wat ook zeer makkelijk is dat alle ingrediënten te verkrijgen zijn bij Albert Heijn XL. Ik maak dit gerecht voor 2 personen, wij zijn grote eters hahaha, je kan de ingrediënten verdubbelen mocht je het voor meerdere personen klaarmaken. P.s. er bleef wel wat over hoor….
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 50 minuten
Ingrediënten kippendijen
- 4 kippendijen ongeveer 300 gram
- paprikapoeder
- zwarte peper
- zeezout
- 1 eetlepel honing
- fijngesneden bieslook (klein beetje voor de garnering)
- 1 theelepelzonnebloemolie
Bereidingswijze
- Tip: leg de kippendijen op een stuk bakpapier en doe aan weerszijden flink wat paprikapoeder, zout en zwarte peper uit de molen naar smaak. Vouw het bakpapier dicht en ‘sla’ het dunner met een deegroller. Nu zal de kip sneller gaar worden in de pan.
- Verwarm de pan en doe er een theelepel zonnebloemolie in, laat het heet worden.
- Leg de gemarineerde kippendijen in de pan, tussentijds keren.
- Smeer de honing over de kippendijen en draai nogmaals om.
- Bak af in 15 minuten (tussentijds keren). En bestrooi de kippendijen met de fijngesneden bieslook.
Ingrediënten varkensfilet lapjes
- 4 dunne varkensfilet lapjes ongeveer 150 gram
- paprikapoeder
- zwarte peper
- zeezout
- 1 theelepel zoete ketjap
- rood pepertje
- 1 theelepel fijngemalen gember
- een halve theelepel zonnebloemolie
- een klont roomboter (ongeveer 30 gram)
Bereidingswijze
- Verwarm de pan en doe de zonnebloemolie en roomboter in de pan en laat het heet worden.
- Voeg flink wat paprikapoeder toe aan weerszijden. Voeg zwarte peper en de zeezout naar smaak toe.
- Voeg de ketjap, de fijngemalen gember en het fijngesneden rode pepertje toe.
- Bak af in 4 minuten, tussentijds keren.
Ingrediënten lamsbout
- 1 lamsbout 250 gram
- 1 teentje fijngemalen knoflook
- paprikapoeder
- zwarte peper
- fijngesneden bieslook (klein beetje voor de garnering)
- een klont roomboter (ongeveer 30 gram)
Bereidingswijze
- Verwarm de pan en laat het roomboter heet worden.
- Snijd de lamsbout door de helft (bij een grote lamsbout).
- Marineer de lamsbout met de ingrediënten.
- De bieslook is voor de garnering.
- Bak af in 4 minuten, tussentijds keren.
Ingrediënten haricots verts
- 25 stuks haricots verts
- 10 plakjes gerookte katenspek
- een klontje roomboter (ongeveer 20 gram)
Bereidingswijze
- Was de haricots verts, snijd de uiteinden eraf.
- Wikkel elke keer om 5 haricots verts 2 plakjes katenspek.
- Verwarm de pan met een klontje roomboter (ongeveer 20 gram).
- Bak af in 10 minuten, tussentijds keren.
Ingrediënten mini rollade
- mini rollade van ongeveer 200 gram.
- paprikapoeder
- zeezout
- 1 theelepel zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de rollade in een ovenschaal en bestrooi het flink met paprikapoeder (rondom) en zeezout naar smaak.
- Doe de zonnebloemolie over de rollade.
- Bak in 15/20 minuten af in de oven, tussentijds keren.
Het fruit
- Een handjevol blauwe bessen.
- Een half handje vol fris zoete cherry tomaatjes.
- Een half handje vol Kaapse goudbessen.
- Twee theelepels granaatappelpitjes.
De fruitsoorten smaken super fris bij al het vlees, garneer zoals op de foto’s.