Deze heerlijke foodspecial gaat over het bereiden van lamsvlees op verschillende en unieke manieren. Wat denk je van de volgende 4 lamsspecialiteiten: lamskarbonades met cherrytomaatjes, lamskarbonades met gamba’s, lamskoteletten met kippenlevertjes en lamskoteletten met rode wijnsaus. Kies er 1 uit of kies alle 4 om uit te proberen en wie weet dat jouw favoriete lamsspecialiteit er tussen zit!
Lees snel verder voor de recepten!
lamskarbonades met cherrytomaatjes
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten
Ingrediënten lamskarbonades met cherrytomaatjes
- 2 lamskarbonades
- 5 pimentkorrels en 5 kruidnagels (fijngemalen in een vijzel met stamper)
- 4 fijngemalen knoflookteentjes
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel zoete ketjap
- 1 theelepel zoute sojasaus
- 1 Maggi bouillonblokje
- een mespuntje Cayenne peperpoeder
- 1/4 afgestreken theelepel pikante paprikapoeder
- zwarte peper uit de molen naar smaak
- een mespuntje foeliepoeder
- ongeveer 100 gram rucola
- ongeveer 100 gram ijsbergsla
- 100 gram cherrytomaatjes
- een paar blaadjes fijngehakte platte peterselie
- een scheut natuurazijn
Bereidingswijze
- Leg de lamskarbonades in een bak met water en natuurazijn en spoel de lamskarbonades met koud water af. Zo spoel je de typische smaak en geur weg.
- Dep de lamskarbonades droog met keukenrolpapier.
- Leg de lamskarbonades op een bord en wrijf alle ingrediënten in de lamskarbonades (behalve de natuurazijn, cherrytomaatjes en platte peterselie).
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bak de lamskarbonades zonder vetten in de pan om en om binnen 5 minuten gaar.
- Voeg tussentijds de cherrytomaatjes toe in de grillpan en bak deze mee, totdat ze wat zachter worden.
- Bestrooi de lamskarbonades met de peterselie.
- Leg de karbonade en cherrytomaatjes op een bedje van rucola en ijsbergsla op een bord en eet smakelijk!
Lamskarbonades met cherrytomaatjes
lamskarbonades met gamba’s
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 40 minuten
Ingrediënten lamskarbonades
- 2 lamskarbonades
- 1 theelepel Jamaican Jerk kruiden
- 1 theelepel honing
- zwarte peper uit de molen naar smaak
- 1/4 afgestreken theelepel chilipeperpoeder naar smaak
- 1 theelepel zoete ketjap
- zout naar smaak
- een paar blaadjes fijngehakte platte peterselie
- scheut natuurazijn
Bereidingswijze
- Leg de lamskarbonades in een bak met water en natuurazijn en spoel de lamskarbonades met koud water af. Zo spoel je de typische smaak en geur weg.
- Dep de lamskarbonades droog met keukenrolpapier.
- Leg de lamskarbonades op een bord en wrijf alle ingrediënten in de lamskarbonades (behalve de natuurazijn en peterselie).
- Bestrooi de lamskarbonades met de peterselie.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bak de lamskarbonades zonder vetten in de pan om en om binnen 5 minuten gaar.
Combineer samen met 1 van de volgende gamba’s recepten:
of: gegrilde gamba’s
Lamskarbonades met gamba’s
lamskoteletten met kippenlevertjes
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 25 minuten
De lamskoteletten voor deze variant bevatten bijna dezelfde ingrediënten en zijn hetzelfde bereid als de lamskarbonades met gamba’s hierboven. Het enige verschil is dat ik nu 4 lamskoteletten gebruik, 2 per persoon. En serveer het bijvoorbeeld op veldsla.
Ingrediënten kippenlevertjes
- 200 gram kippenlevertjes
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 2 theelepels zonnebloemolie
- een scheutje natuurazijn
Bereidingswijze
- Snijd de witte randjes van de kippenlevertjes weg en spoel de kippenlevertjes met koud water af en natuurazijn af. Zo zijn de levertjes lekker schoon.
- Dep de levertjes droog met keukenrolpapier.
- Snijd de kippenlevertjes in stukjes.
- Verwarm een pan en doe de zonnebloemolie in de pan en wacht totdat de zonnebloemolie warm wordt binnen een paar minuten.
- Bak de kippenlevertjes om en om binnen 10 minuten gaar.
- Voeg ten slotte de zoete ketjap toe.
- Serveer de lamskoteletten en kippenlevertjes zoals op onderstaande foto.
lamskoteletten met kippenlevertjes
lamskoteletten met rode wijnsaus
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten
Ingrediënten lamskoteletten met rode wijnsaus
- 4 lamskoteletten
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel zoete ketjap
- 1 theelepel zoute sojasaus
- 1 Maggi bouillonblokje
- een mespuntje Cayenne peperpoeder
- 1/4 afgestreken theelepel pikante paprikapoeder
- zwarte peper uit de molen naar smaak
- een mespuntje foeliepoeder
- een flinke scheut rode wijn (ongeveer 30 ml)
- een theelepel rijstazijn
- 200 gram rucola
- 100 gram cherrytomaatjes
- een scheut natuurazijn
Bereidingswijze
- Leg de lamskoteletten in een bak met water en natuurazijn en spoel de lamskoteletten met koud water af. Zo spoel je de typische smaak en geur weg.
- Dep de lamskoteletten droog met keukenrolpapier.
- Leg de lamskoteletten op een bord en wrijf alle ingrediënten in de lamskoteletten(behalve de natuurazijn, rode wijn, cherrytomaatjes en rucola).
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bak de lamskoteletten zonder vetten in de pan om en om binnen 5 minuten gaar, voeg tussendoor de cherrytomaatjes toe.
- Blus als laatste de lamskoteletten en cherrytomaatjes met rode wijn af.
- En tover 😉 je lamskoteletten met rode wijnsaus op een bedje van rucola en cherrytomaatjes op tafel!
Ik heb nog een lamsstoofschotel in petto: winterse lamsstoofschotel jammie!
Wat lijkt jou het lekkerste lamsrecept van hierboven?
Laat gerust een reactie achter! Volg mij ook Facebook, Instagram en Twitter voor de laatste nieuwtjes 🙂