1,K
Mijn salades zijn erg gevarieerd en echt onwijs lekker. Ik houd ervan als een salade die ik eet als avondeten ook echt vult. Deze salade vult en naast dat het er ook uitziet als een plaatje is het ook lekker! Geef jouw salade tips ook door in het reactieformulier 🙂
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram rivierkreeftjes
- 2 hardgekookte eieren
- 100 gram doperwten
- 200 gram ijsbergsla melange
- 200 gram gerookte zalmfilet
- 160 gram tonijnmoot in olijfolie van Princes uit blik
- 10 stengels knoflook bieslook
- paprikapoeder, zwarte peper uit de molen en snufje zout naar smaak
- plukjes rucolacress, plantje te koop bij Albert Heijn
- 1,5 eetlepel zoete ketjap
- 1 citroen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur.
- Spoel de eieren met koud water. En pel de eieren.
- Bak de doperwten in een eetlepel zonnebloemolie.
- Giet over de doperwten 1 eetlepel zoete ketjap.
- Kruid de doperwten met de paprikapoeder, zwarte peper en voeg een snufje zout toe. Laat het geheel 8 minuten sudderen
- Leg de ijsbergsla in borden.
- Doe de zalmfilet erop in rolletjes zoals op de foto.
- Leg stukjes tonijn op de sla.
- Pers de citroen uit en giet dit over de sla met vis.
- Doe de warme doperwten erop met de jus van de zoete ketjap.
- Leg de door de helft gesneden eieren op de salade.
- Verdeel de rivierkreeftjes over de salade.
- Knip de knoflook bieslook stengels boven de salade in stukjes.
- Verdeel de plukjes rucolacress over de salade.
- Doe in een kommetje een halve eetlepel zoete ketjap en druppel dit met een theelepeltje over de salades.
Zin in nog meer salades? Check de volgende links:
en
Veel kookplezier weer!! En tot gauw.
Groetjes, Roshni