Maaltijdsalade tonijn, zalm, avocado en veel meer

door Goodfoodmix

Maaltijdsalade tonijn en zalm

Maaltijdsalades zijn erg lekker, mits je natuurlijk lekkere ingrediënten combineert. Ik houd van goedgevulde maaltijdsalades volop verse en gezonde ingrediënten. Mijn nieuwste maaltijdsalade met tonijn, zalm, avocado, cherrytomaatjes, alfalfa, peen julienne (extra dun gesneden worteltjes), en een theelepel Kikkoman sojasaus gemengd met een heel klein beetje wasabi als dressing, is koolhydraatarm en onwijs lekker. En het mooie is dat de Kikkoman sojasaus (rode variant) ook koolhydraatarm is.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 15 minuten

Ingrediënten

  • ongeveer 150 gram tonijn in blik in water of olie
  • ongeveer 150 gram zalm in blik in water of olie
  • 1 avocado
  • 40 gram alfalfa (te koop bij Albert Heijn)
  • 150 gram peen julienne (te koop bij Albert Heijn in handige kant en klare verpakking)
  • een handjevol cherrytomaatjes
  • 1 theelepel Kikkoman sojasaus
  • wasabi ter grootte van een doperwt

Bereidingswijze

  • De bedoeling is om de salade in lagen op te bouwen.
  • Je hebt een grote, diepe schaal nodig.
  • Doe op de onderste laag de alfalfa.
  • Doe daarop de peen julienne.
  • Maak vervolgens de blikjes tonijn en zalm open en leg de zalm- en tonijnmoten op het geheel. Voeg wat van het water of olie uit de blikjes toe.
  • Snijd de avocado door de helft, langs de pit heen. Haal de pit eruit en lepel de vrucht eruit. Doe dit ook in de kom.
  • Doe de cherrytomaatjes erbij.
  • Maak in een apart kommetje een marinade van de sojasaus en wasabi, roer het door elkaar.
  • Giet de marinade over de salade.
  • Jouw overheerlijke, snelle, makkelijke en zeer gezonde salade is klaar!! Eet smakelijk.

Nog meer maaltijdsalades die je echt moet proberen:

Maaltijdsalade met rivierkreeftjes en rucolacress

maaltijdsalade met rivierkreeftjes

2 warme maaltijdsalades

Paddenstoelenmix

Kaapse kruisbes salade

Laat je mij weten wat je van de maaltijdsalades vindt? Volg mij ook op social media, zie de startpagina van deze website.

Tot gauw weer en veel kookplezier!!

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.