Saoto soep

door Goodfoodmix

Saoto IMG-20140201-WA0006

Saoto soep, mijn lievelingssoep!

Saoto soep echte ‘comfortfood’, deze soep hoort thuis in mijn lievelingsgerechten. Deze soep is van origine afkomstig uit de Javaanse keuken. De saoto soep is door Javanen geïntroduceerd in de Surinaamse keuken, en iedereen heeft er een eigen variant op. Ik deel mijn recept met jullie.

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 2 uur

Benodigdheden

  • soeppan, schaaltjes
  • pannen om de eieren en taugé in te koken
  • 2 liter water
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngemalen knoflookteentjes
  •  beetje zonnebloemolie
  • 4 gekookte eieren
  • 2 kippenbouten
  • selderij (klein bosje)
  • Taugé (200 gram)
  • 2 salemblaadjes (te koop bij Toko’s)
  • 10 grote pimentkorrels
  • 2 citroengras
  • 9 bouillonblokjes
  • fijngesneden selderij zonder steeltjes
  • 1 laos in stukken
  • bosje selderij voor in de soep
  • zoete ketjap
  • fijngemalen madam Jeanette peper
  • saoto soep mix (drooggebakken uien, gebakken vermicelli, gebakken fijne aardappelchips)

Bereidingswijze kippenbouten

  • De twee kippenbouten kruiden met wat zout en zoete ketjap en een beetje zonnebloemolie.
  • Bruin bakken in de oven op 250 graden voor een half uurtje.
  • Daarna de kip in fijne stukjes snijden en in een schaaltje doen.

Bereidingswijze soep

  • De gesnipperde ui en fijngemalen knoflook in de soeppan bakken in een beetje zonnebloemolie.
  • 2 liter water erbij.
  • dan de citroengras, laos, pimentkorrels, salemblaadjes, bosje gewassen selderij, 8 bouillonblokjes, een beetje zoete ketjap, zwarte peper uit de molen toevoegen.

Na een uurtje zijn de ingrediënten goed ingetrokken. De soep met alleen de gesnipperde uien in een soepenkom doen.

Toevoegingen in de soep na de bereiding van de soep: de gekookte eieren en de gekookte taugé in schaaltjes doen. De saoto soep mix in een schaaltje doen. De selderij wassen, drogen met keukenrol en fijnsnijden en in een schaaltje doen. De sambal maken met fijngestampte madam Jeanette en een gestampte bouillionblokje en zoete ketjap erdoor mengen en in een schaaltje doen. Voeg wat van al deze ingrediënten in de soepenkom met de soep toe.

Heb jij ook een favoriete soep?

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.