Het recept voor 4 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 1 uur
Ingrediënten
600 gram kippenvleugels
- 2 eetlepels honing
- een half theelepeltje rijstazijn
- een eetlepel zoete ketjap
- 2 bouillonblokjes
- snufje zwarte peper
- snufje paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook
- zonnebloemolie
Bereidingswijze
Doe een eetlepel zonnebloemolie in een grote wokpan en laat dit heet worden. Doe de kippenvleugels erbij. Doe alle kruiden, specerijen en de rest van bovenstaande ingrediënten erbij. Laat het geheel op laag vuur ongeveer 45 minuten sudderen met een deksel op de pan. Keer regelmatig de kip om, totdat de kippenvleugels plakkerig worden. Simpel, maar o zo lekker!
De sausjes zijn optioneel
De blauwaderkaassaus is op de volgende manier bereid: een stuk blauwaderkaas van 150 gram in de blender mengen met een theelepel zonnebloemolie en een theelepel natuurazijn. En je hebt een blauwaderkaassausje!
En de rode paprikasaus is ook even simpel, je doet de paprika in stukken met wat paprikapoeder, zeezout en zwarte peper uit de molen in de blender en mengen maar!
De sausjes hoeven er niet persé bij, maar ik wilde laten zien dat dit soort sausjes ook makkelijk bij de sticky chicken passen. Eet smakelijk!