Chimichurri saus met schouderkarbonades

schouderkarbonades met chimichurrie saus

In het nieuwe jaar is het weer tijd voor nieuwe recepten, dit keer een recept geïnspireerd op de Argentijnse keuken: chimichurri saus met schouderkarbonades. Chimichurri saus is een speciale saus voor grillgerechten. Het is een lekker frisse saus en past daardoor zeer goed bij machtig vlees, zoals een schouderkarbonade. Ik heb het gecombineerd met een schaaltje seafood en grote gegrilde champignons.

Het recept voor 2 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades van varkensvlees
  • de blaadjes van ongeveer 5 stengels platte peterselie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 5 theelepels olijfolie extra vierge
  • gedroogde peper en knoflook uit de molen naar smaak
  • 1 Spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel natuurazijn
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • paprikapoeder naar smaak
  • 4 grote champignons
  • 450 gram seafood
  • 200 gram snijbonen

Bereidingswijze

  • Blend in een blender de peterselie, oregano, peper en knoflook uit de molen, Spaanse peper, verse knoflook met de natuurazijn en olijfolie super fijn. Nu heb je de chimichurri saus klaargemaakt.
  • Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.
  • Wrijf de schouderkarbonades in met zonnebloemolie, zout, paprikapoeder en peper en knoflook uit de molen.
  • Gril de schouderkarbonades om en om in 20 minuten gaar.
  • Gril de champignons tussendoor in 5 minuten in de grillpan bij de schouderkarbonades.
  • Seafood gekocht bij de supermarkt, eerst laten ontdooien en dan de seafood spoelen met koud water. Laat de seafood in een vergiet uitlekken en dep het droog met keukenrolpapier. Hierdoor voorkom je dat de seafood waterig en slap wordt.
  • De snijbonen snijden of al gesneden kopen. Ik heb de snijbonen gesneden gekocht, lekker makkelijk 😉
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe er zonnebloemolie bij, verwarm de zonnebloemolie in een minuutje en bak de seafood en snijbonen in 5 minuten gaar.
  • Serveer het geheel zoals op de foto. En smullen maar!

Wat vind jij van het recept en kende je al de chimichurri saus?

chimichurrie saus

Reacties zijn gesloten.