Nieuwjaarsspecial

IMG-20141226-WA0013

Hierbij een geweldige Nieuwjaarsspecial, de gerechten zijn samengesteld en klaargemaakt door mijn man Benjamin en ik heb gekozen voor het hoofdingrediënt, namelijk vis. Lekker gezond het nieuwe jaar in! Enjoy! Wij wensen jullie een geweldig goed uiteinde toe, en een geweldig goed Nieuwjaar!!!!

Tijdsduur met alle voorbereidingen ongeveer 3 uurtjes

Gegrilde vismix

Ingrediënten

  • 2 el citroenolie
  • 250 gram kabeljauw
  • 250 gram zalm
  • 500 gram gamba’s
  • 2 el kappertjes
  • 1 el verse fijngesneden dille
  • 100 ml magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Bestrijk de spiesen met citroenolie
  • Snijd de kabeljauw en zalm in grove stukken en rijg ze om en om met de gamba’s aan de spiesen
  • Gril de spiesen 10-15 minuten (als de gamba’s donkerroze kleuren zijn ze gaar)
  • Roer de kappertjes en de dille door de yoghurt en breng dit op smaak met wat peper en zout
  • Serveer de yoghurtsaus bij de visspiesen

vis mix

Makreelsalade

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 1 ui
  • 1 grote augurk
  • 2 blikjes gerookte makreel
  • 2 el roomkaas
  • 1 el mayonaise
  • ½ el ketchup
  • 1 el kappertjes
  • Paar blaadjes sla

Bereidingswijze

  • Bak het stokbrood af en laat het een beetje afkoelen
  • Snijd het stokbrood over de lengte open
  • Doe de tomatenblokjes in een kom
  • Snipper de ui en snijd de augurk in kleine plakjes en voeg deze toe bij de tomatenblokjes
  • Voeg hier vervolgens de makreel aan toe (voeg de makreel al pluizend toe)
  • Voeg vervolgens de kappertjes, roomkaas, mayonaise en ketchup aan toe
  • Roer alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout
  • Leg de blaadjes sla op het stokbrood en verdeel hier de salade over

Makreel salade

Zeevruchten met tomaat

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 rode uien (in ringen)
  • 1 teen knoflook (in plakjes)
  • 1 chilipeper (dunne plakjes)
  • 150 ml droge witte wijn
  • 250 gram roma tomaatjes
  • 500 gram gemengde zeevruchten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een hapjespan
  • Fruit de ui en knoflook 4 minuten
  • Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur de alcohol grotendeels verdampen
  • Doe de roma tomaatjes erbij en bak deze 1 minuut mee
  • Dep de zeevruchten droog met keukenrol en voeg deze toe
  • Verwarm het geheel 4 minuten
  • Breng het geheel op smaak met zout en chilipeper

zeevruchten met tomaat

Gefrituurde gamba’s met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 8 gamba’s
  • 1 zoete aardappel
  • 2 el mayonaise
  • 1 teen knoflook (heel fijn gesneden of geperst)
  • Tabasco
  • Paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Pel de gamba’s en verwijder met een scherp mes het donker gekleurde darmkanaal
  • Dep de gamba’s droog met keukenrol
  • Snijd de zoete aardappel doormidden en schil hier vervolgens mooie dunne plakjes van met een aardappelschiller
  • Steek een satéstokje door de onderkant van een aardappelplak, rijg er een gamba aan en steek het satéstokje vervolgens door de bovenkant van de aardappelplak
  • Doe dit met alle gamba’s
  • Frituur de gamba’s met aardappel in 2 tot 3 minuten op 180 graden goudbruin en gaar
  • Laat ze uitlekken op keukenrol
  • Meng de mayonaise met de knoflook en breng op smaak met de tabasco
  • Bestrooi de gamba’s en aardappelchips met zout en paprikapoeder
  • Voeg tenslotte de knoflookmayonaise toe bij de gamba’s

gamba's met zoete aardappel

Reacties zijn gesloten.