Varkenshaas omwikkeld met katenspek

Varkenshaas2

Heerlijk varkenshaas recept met zelfgemaakte zwarte pepersaus. En salade van dubbel gedopte tuinbonen met buffel mozzarella en rauwe ham, de salade is klaargemaakt door Benjamin mijn man, super van smaak!

Het recept voor twee personen

Tijdsduur met voorbereidingen 1 uur

Ingrediënten

◾groot stuk varkenshaas van 400 gram

◾50 gram roomboter

◾zwarte peper uit de molen naar smaak

◾1 theelepel paprikapoeder

◾snufje zout

◾ongeveer 10 plakken katenspek

◾theelepel zonnebloemolie

◾300 ml water

◾200 gram tuinbonen

◾5 plakjes rauwe ham (licht gerookt)

◾1 grote bol buffel mozzarella

Bereidingswijze

◾De varkenshaas heb ik om en om gebakken in roomboter met zwarte peper uit de molen, paprikapoeder en een snufje zout.

◾Daarna haal ik de varkenshaas uit de pan en snijd ik in stukken en omwikkel ik met katenspek. Ik bak dit om en om voor ongeveer 8 minuten.

Zwarte pepersaus

◾De zwarte pepers stamp ik fijn met een vijzel.

◾De roux maak ik door in een hete pan met een theelepel zonnebloemolie 4 scheppen bloem toe te voegen en dan krachtig te roeren, en dan voeg ik vervolgens 300 ml koud water toe.

◾Tenslotte voeg ik de zwarte pepers toe en een beetje zout. De zwarte pepersaus is klaar.

Salade van dubbel gedopte tuinbonen

◾Eerst de tuinbonen uit de peul halen.

◾Deze vervolgens 10-15 minuten koken.

◾Na het koken direct laten afschrikken in ijskoud water.

◾Laat de tuinbonen ongeveer 2 minuten in het koude water.

◾Hierna het vliesje verwijderen van de bonen. Je ziet nu het groene hart van de tuinboon. Doe de groene tuinbonen in een schaal.

◾Snijd vervolgens de rauwe ham (licht gerookt) in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bonen.

◾Als laatste hebben we de buffel mozzarella. Pluk deze in kleine stukjes (snijden kan ook) en voeg toe aan de bonen met rauwe ham. Meng het geheel vervolgens heel voorzichtig.

Smullen maar! Goede salade van Benjamin.

Wat is jouw recept om varkenshaas klaar te maken?

Reacties zijn gesloten.