918
Alles op dit bord is vegetarisch, van het vlees tot de kaas aan toe. Ja, er bestaat ook vegetarische kaas, dit is kaas met vegetarisch stremsel. Het vegetarische ‘vlees’ is van Albert Heijn, het ‘vlees’ heeft dezelfde structuur als echt vlees. Door de toegevoegde rookaroma, zou ik het niet herkennen als ‘nep’, als ik het niet zou weten.
Eens in de week eten mijn man en ik vegetarisch en jij?
Het recept voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 20 minuten
Ingrediënten
- 160 gram vegan spekjes
- 250 gram spaghetti
- 40 gram geroosterde pijnboompitten
- Sap van 1 citroen
- 125 gram kastanje champignons
- 2 theelepels cajunkruiden van Euroma
- 50 gram geraspte vegetarische kaas; Franse Emmentaler 45+
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- ongeveer 1.5 liter water
Bereidingswijze
- Verwarm een pan en laat deze heet worden, doe de zonnebloemolie erin.
- Doe de vegan spekjes en de schoongemaakte champignons in de pan, doe de cajunkruiden erbij, meng de kruiden met het vlees en bak het in 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Giet het citroensap eroverheen.
- Laat het water in een pan koken, doe de spaghetti erbij.
- Kook de Spaghetti in 10 minuten gaar en giet het af. Roer de geraspte kaas door de spaghetti.
- Verwarm een klein pannetje en doe de pijnboompitten in de pan en bak deze op een laag vuurtje lichtbruin, pas op dat het niet aanbrandt.
- Verdeel de spaghetti, de vegan spekjes en pijnboompitten over 2 borden.
- Eet smakelijk!!
Trek in een vegan gerecht? Check het volgende recept: https://goodfoodmix.nl/vegan-wraps-met-jackfruit/
Met vrolijke kookgroet,
Roshni van Goodfoodmix