637
Heerlijke, Franse kipschotel! Een kipschotel gevuld met heerlijke ingrediënten.
Het recept voor 5 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 2 uur
Ingrediënten
- 250 gram blokjes gezouten spekjes
- 5 kippenpoten erbij
- eetlepel bloem of zelfrijzend bakmeel erover strooien
- snufjes cayennepeper, zwarte peper
- theelepel gedroogde Provençaalse kruiden erover strooien
- twee fijngemaakte bouillonblokjes
- twee laurierbladen toevoegen
- droge, frisse witte wijn ongeveer 250 ml
- 10 plakjes chorizo worst
- 25 haricots verts omwikkelen
- ongeveer 10 plakjes katenspek
- bosje bosuitjes
- eventueel kan je er stokbrood bij eten om lekker te dippen in de saus
Bereidingswijze
- Bak de blokjes gezouten spekjes in een grote pan.
- Doe de kippenpoten erbij, en wat bloem of zelfrijzend bakmeel erover strooien, om en om in de pan bakken.
- Dan cayennepeper, zwarte peper, gedroogde Provençaalse kruiden erover strooien.
- Twee fijngemaakte bouillonblokjes en twee laurierbladen toevoegen. Het geheel afblussen in de droge, frisse witte wijn ongeveer. (Het geheel is vanaf het begin af aan ongeveer 15 minuten gebakken).
- Een ovenschaal pakken en dan het geheel in de ovenschaal doen, stop tussen de kippenpoten nog 10 plakjes chorizo worst.
- En dan in een voorverwarmde oven van 250 graden de kipschotel in ongeveer 50 minuten afbakken, tussentijds de kip keren.
- Ondertussen de haricots verts omwikkelen in plakjes katenspek en in een koekenpan met wat zonnebloemolie elke zijde 5 minuten bakken, totdat de spek krokant is.
- Als een frisse garnering een bosuitje erbij serveren.
- Tip om te checken of de kip gaar is: een houten stokertje in de kip prikken, komt die er schoon en makkelijk uit dan is de kip gaar, of kijken of de kip voldoende gekrompen is dan is de kip ook gaar.
- Ten slotte schep de kip in een bord met wat saus en de haricots verts er ook bij, eventueel kan je er stokbrood bij eten om lekker te dippen in de saus. Eet smakelijk!
Wat vind je van dit kipgerecht? Benieuwd naar nog een Frans kipgerecht? Cassoulet, een Franse ovenschotel.