734
Ik ben gek op vis, en gebakken vis hoort zeker bij mijn favoriete gerechten. Ik heb gekozen voor forellen, een zoete vis. De vis is gebakken met kruiden en ik heb er een lente-uitje met ketjap bij geserveerd, zo krijgt het een Aziatisch tintje. Als garnering heb ik gekozen voor gerookte zalm, zo krijgt het gerecht een mix van verschillende smaken.
Het gerecht voor 2 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 45 minuten
Ingrediënten
- 2 schoongemaakte forellen
- twee theelepels zonnebloemolie
- 50 gram boter
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 lente-ui
- 100 gram gerookte zalm
- 1 theelepel zoute ketjap
- zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- Voeg de zonnebloemolie en boter in een hete pan (met anti aanbaklaag) toe en laat het goed heet worden.
- Doe de forellen voorzichtig in de pan en bak op elke kant de forellen een kwartier lang op een lag vuurtje.
- Voeg de kruiden toe.
- Snijd ondertussen de lente-ui in stukjes (het begin en het eind stuk afsnijden en weggooien)
- Doe een beetje zonnebloemolie in een pan, voeg de lente-ui en zoute ketjap toe, bak het twee minuten en doe het in een bakje.
- Garneer de gerookte zalm in stukjes erbij.
Wat is jouw favoriete vissoort?