Surinaamse bami met kip ketjap

door Goodfoodmix

bami

Een leuk weetje is dat Surinaamse bami met spaghetti wordt klaargemaakt en niet met mie. Het gerecht is erg makkelijk klaar te maken. De bami kruiden voegen al veel smaak toe. En door de kip in de oven te garen, heb je er bijna geen omkijken naar. Er zullen wel vele varianten van de Surinaamse bami zijn en dit is mijn variant. Het smaakte in ieder geval erg goed! Hoe maak jij bami klaar?

Het recept voor 4 personen

Tijdsduur met voorbereidingen 50 minuten

Ingrediënten kip ketjap

  • 1000 gram/8 stuks kippendijen filet (dit is lekker zacht vlees en droogt niet uit)
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 3 bouillonblokjes
  • een halve theelepel paprikapoeder
  • zwarte peper naar smaak
  • een beetje fijngemalen Madam Jeanette peper (kan je weglaten)
  • of rode peper in stukjes (kan je ook weglaten mocht je het te heet vinden)

Bereidingswijze kip ketjap

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Marineer de kippendijen met de ingrediënten, behalve de rode peper.
  • Doe de kippendijen in een ovenschaal.
  • Bak af in 30 minuten, draai de kippendijen tussentijds om.
  • Maak ondertussen de bami (zie hieronder).

Ingrediënten Surinaamse bami

  • 250 gram spaghetti
  • 1 zakje bami kruiden van 50 gram (kijk op de verpakking of er al zout in zit, dan hoef je geen zout toe te voegen)
  • 2 fijngesneden uien
  • 4 fijngemalen teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 100 ml water
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze Surinaamse bami

  • Schenk in een grote pan 2 liter water en laat dit koken.
  • Voeg de spaghetti toe.
  • Na 10 minuten koken, de spaghetti afgieten in een vergiet en dan met koud water afspoelen.
  • Bewaar de spaghetti in de vergiet met een bord eronder.
  • Laat een wokpan warm worden en doe er 3 eetlepels zonnebloemolie bij en laat dit heet worden.
  • Doe de fijngesneden uien en de fijngemalen knoflook in de pan.
  • Doe het zakje bami kruiden erbij en voeg gelijk 100 ml water toe.
  • Roer dit geheel door totdat er een ‘sausje’ ontstaat.
  • Voeg de bami en ketjap toe.
  • Roer het geheel door en klaar is de bami!

De kip is nu ook al klaar, doe de bami met de kip in een diep bord en garneer de stukjes rode peper erbij. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept ook klaarmaken?

You may also like

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.