763
Very tasty!! Lekkere pittige fried chicken naar een recept van mijn moeder. Heerlijke pittige kipjes gefrituurd zonder een mengsel van (tarwe)bloem. De kipjes zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Zonder (tarwe)bloemmengsel trekken de pittige smaken beter in het velletje. Niet moeilijk en erg smakelijk!! Een lekkere partysnack!! Ga jij het ook proberen?
Het recept voor 4 personen
Tijdsduur met voorbereidingen 50 minuten
Ingrediënten kip ketjap
- 2 liter frituurolie
- 1 kilo kippenvleugels (gesneden door de helft, zie foto)
- 4 teentjes fijngemalen knoflook
- witte peper uit een busje naar smaak
- 3 bouillonblokjes van Maggi fijngemaakt
- 2 eeltlepels zoete ketjap
Bereidingswijze
- Marineer de kipjes in een kom met de knoflook, witte peper, bouillonblokjes en zoete ketjap.
- Laat het een halfuurtje intrekken.
- Verwarm de hapjespan met dikke bodem met frituurolie.
- Laat de pan goed heet worden, ongeveer 180 graden. (Pas op dat de pan niet te heet wordt, laat de pan rustig op middelhoog vuur heet worden voor ongeveer 5 minuten.)
- Doe voorzichtig een kipje in de pan, mocht de olie gaan borrelen dan is de olie heet genoeg.
- Doe telkens een kleine portie van de kipjes in de pan. Bak af in 5 minuten per keer. In ieder geval totdat de buitenkant bruin en krokant is.
- Leg de kipjes op een bord met keukenrolpapier, zodat het vet uit kan lekken.
- Gebruik een handige metalen schuimspaan om de kipjes uit het vet te halen, zo lekt er genoeg vet terug in de pan.
Ik hoop dat jij deze overheerlijke gefrituurde kipjes een keertje gaat klaarmaken. Zeker het proberen waard.
Veel kookplezier!! Groetjes, Roshni